joi, 13 noiembrie 2014

Votezi. Ştii pe cine?

* Păcat că un politician tânăr, aflat în funcţii importante de la o vârstă necoaptă, se comportă ca un politician cameleonic, bătrân, mercantil, şerpuitor, dispreţuitor, narcisist, avid după imagine, poziţii şi bani. Ponta îşi riscă, la doar 42 de ani, cariera politică. Dar, în acelaşi timp, România riscă să-l aibă preşedinte pe unul ca Ponta.
* Acum o lună scriam despre multitudinea de minciuni revărsate de Ponta în doi ani şi jumătate, despre demagogia promovată în mass media, în adunările publice, în şedinţele oficiale, de dimineaţa şi până seara. Cu aroganţă, pe un ton ridicat şi ţâfnos, atotsuficient dar încorsetat într-un păienjeniş de interese şi personaje oculte. Se dau pomeni fără număr pentru toată lumea, parcă dintr-o disperare fără margini din cauză că, dacă nu ar ajunge preşedintele României, s-ar prăbuşi toată construcţia artificială care l-a propulsat pe Ponta în frunte. Iar Ponta ar putea fi strivit.
* Taxe noi, investiţii blocate, locuri de muncă mai puţine, zero autostrăzi, copii de clasa întâi fără manuale, asistaţi mai mulţi. O statistică independentă ne indică 55 de minciuni importante spuse în mod oficial de Victor Ponta de când ocupă fotoliul de prim-ministru. Minciuni care ne-au afectat pe fiecare dintre noi, minciuni care au lezat România. Nu le mai luăm în calcul pe cele mai puţin importante (aşa-zis ''miniciunele''). Iar manipulările...
* Recent, Oficiul Registrului Comerţului ne arată că numărul de firme înmatriculate în acest an este cu 20% mai mic decât în 2013 şi la cel mai scăzut nivel din 2008 încoace. Chiar şi în anii de vârf ai crizei s-au înfiinţat cu 10-15% mai multe firme decât în acest an. Specialiştii atrag atenţia asupra lipsei de încredere în economia românească iar recesiunea provoacă efecte vizibile în mediul de afaceri.
* În ciuda declaraţiilor din ultima vreme (cam crispate) privind susţinerea independenţei justiţiei, se vede foarte limpede că Ponta urmează linia Năstase-Iliescu. Pentru Ponta şi PSD sunt foarte buni şi trebuie protejaţi de ANI, DNA, ÎCCJ etc alde Hrebenciuc, Sîrbu, Năstase, Oprişan, Constantinescu, Mazăre, Adam, Andronescu, Nicolescu, Şova, Dragnea, Bunea-Stancu, Nica, Cosma şi mulţi alţii asemenea.
* Pe lângă ''tradiţionalele'' acţiuni de campanie electorală mioritică gen vandalizări de afişe şi bannere, hărţuieli, presiuni etc, activiştii roşii au trecut şi la alte ... murdării. Atacul cu găini de la Bucureşti a fost urmat de atacul cu ulei ars de la Suraia. Oamenii spun că un puşcăriaş roşu de frunte - Ridiche - care a ''studiat'' intens după gratii, s-ar ocupa de asemenea acţiuni electorale ''decente'', ''educative'' şi de ''bun simţ''. Omu' e activist roşu împătimit, a făcut ceva manevre profitabile pentru el cu bugetul local, are o balastieră cu mult ulei ars dar cu mai puţine documente legale. Dreptate până la capăt!?
* Din păcate, mulţi preoţi nu mai au nicio limită. Avariţia şi fariseismul au devenit, pentru ei, însuşiri de bază. Şi trag tare cu manipularea credincioşilor şi slujirea lui Ponta&comp, fără ruşine şi fără perdea. Citeam că, de exemplu, iubirea de arginţi şi lăcomia sunt păcate capitale pentru slujitorii Domnului. La noi, în ultima vreme, acestea au devenit virtuţi pentru mulţi preoţi. Au uitat multe din învăţăturile Domnului. Nu mai ţin cont că Iisus ne spune că nu putem să ne închinăm la doi stăpâni, lui Dumnezeu şi lui Mamona, care este demonul banilor, al posesiunilor materiale. Iar pe apostolul Pavel nici nu-l mai bagă în seamă când spune că niciun lacom de avere, care este un închinător la idoli, nu va moşteni împărăţia lui Dumnezeu. ''Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine!...Să nu te închini lor, nici să le slujeşti lor!'' Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu