miercuri, 5 noiembrie 2014

Restanţe electorale

* Nu înţeleg de ce un candidat aflat într-o poziţie atât de privilegiată precum Ponta (prim-ministru în funcţie, aproape toate instituţiile statului la mâna lui, mass media alături, majoritate confortabilă în Parlament, 10 procente avans în primul tur etc) îşi urcă în căruţă personaje-balast înainte de turul al doilea al prezidenţialelor. Vadim-măscăriciul şi Diaconescu-circarul (foarte aproape de puşcărie pentru şantaj) nu reprezintă deloc un plus pentru imaginea (şi chiar pentru numărul de voturi) lui Ponta. Doar cu Tăriceanu la butonieră, pentru păcălirea şi ruperea electoratului PNL, ar fi avut o imagine mai bună.
* Că tot l-a băgat Ponta în seamă pe Vadim: astăzi s-au răspândit peste tot versurile-invective ale unui aşa-zis pamflet scris de Vadim, acum o lună şi jumătate, la adresa familiei Ponta-Sîrbu, catalogată, printre altele, drept ''familie spurcată'' sau ''paţachine triste''. Vadim îl consideră pe Ponta drept ''maimuţoi'', ''monstru'', ''jalnic poponar'', ''rahat cu moţ'', ''plagiator'', ''hoţ'' etc iar pe soţia sa, Daciana, o descrie drept ''boarfă răsuflată'', ''şleampătă spălătoreasă'' ş.a. Într-adevăr, Ponta are mare nevoie de un asemenea susţinător de caracter!
* Cât despre Tăriceanu ... care Tăriceanu? Că Ponta îl lua la mişto, peste tot, acum câţiva ani. Ba, în plenul Parlamentului României, Ponta întreba zeflemitor de Moliceanu căruia îi cam lipsea bărbăţia. I-o fi găsit ouăle lui Moliceanu între timp? Sau i-o fi împrumutat vreo două de la Cornu lu' Bombo?
* Guvernul susţine că a introdus obligativitatea semnării unei declaraţii pe propria răspundere pentru românii care votează la secţiile de votare din străinătate cu scopul de a preîntâmpina eventuale fraude!? Dar pentru sutele de mii de ''turişti'' care votează pe listele suplimentare în judeţe ''pline'' de staţiuni turistice precum Olt, Dolj, Teleorman, Gorj, Călăraşi, Ialomiţa, Vrancea? N-ar fi cazul să semneze şi aceşti ''turişti'' nişte declaraţii asemănătoare şi, apoi, să le fie verificate semnăturile şi datele din actele de identitate? Dreptate până la capăt, nu-i aşa?
* Din disperare, că altă explicaţie nu găsesc, guvernul a aruncat/ aruncă în alegători cu tot felul de pomeni şi promisiuni, gen ''100 de lei'', în toată această campanie electorală. La fel a procedat şi Ceauşescu în decembrie 1989 şi aţi văzut ce a păţit!
* Cred că tot din disperare, Ponta tocmai l-a trimis pe vrânceanul Băeşu să verifice nişte retrocedări prin Sibiu. Iar Georgică a sărit imediat la executare, să-şi dovedească loialitatea faţă de Ponta şi să mai puncteze în faţa lui Oprişan. Poate se apucă Băeşu să investigheze şi modul în care familia lui Oprişan a intrat în posesia unor terenuri arabile, intravilane şi forestiere prin Vrancea - Boloteşti, Vidra, Vînători etc. Doar are experienţă în asemenea operaţiuni de pe vremea când ''convingea'' diverşi bătrâni să-şi cedeze proprietăţile la începutul anilor 2000. Ce vremuri!
* Deputaţii proaspăt săriţi în barca mare a puterii - ginerele socrului său, zis şi Laur Roşca, şi Secară leu- paraleu în faţa oglinzii - păreau puţin cam stingheri în adunările electorale roşii. Dar, când se gândeau la afaceri şi la ce promisiuni au încasat, atunci se mai înveseleau. Cu toate acestea, s-a văzut că Secară nu prea îşi găseşte locul în marea roşie. Se mai chinuie el pe internet, mai zice ceva de rău de Băsescu, Blaga, Udrea, Iohannis etc, mai încurcă borcanele şi-i mai apreciază ... tot nu-i iese. El însuşi e cam bulversat şi nu ştie exact ce vrea. E adevărat că nici Marian nici ceilalţi activişti roşii nu-l bagă mai deloc în seamă. Eu zic să bată cu pumnul în masă ca să la bage minţile-n cap lu' alde Marian-Alin, Nica-Bratosin, Roman, Tîlvăr, Murgu ş.a.m.d.!
* Câteva cuvinte despre filajul la cuplul Udrea-Bica de la Paris. Cunoscătorii susţin că procurorul şef al DIICOT era supravegheat de profesionişti iar pe Udrea o fila ... Secară! De fapt, n-o fila ci se afla undeva, în urmă, şi căra genţile cu ţoale şi parfumuri. Că se ştie faptul că Secară n-o scăpa din ochi pe Udrea până prin vară şi-i făcea marcaj strâns peste tot. O fi fost trimis Secară în altă misiune începând cu luna august? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu