joi, 9 octombrie 2014

Campanie roşie

* Mârlăniile de campanie referitoare la Klaus Iohannis cum că nu are copii şi că nu e ortodox, aruncate subtil în lupta politică acum vreo lună, continuă cu aplomb odată cu apropierea datei alegerilor. Adică, pentru partidul roşu, Iohannis nu ar fi bun de preşedinte pentru că nu e ortodox. În schimb, comunistul liber cugetător Iliescu a fost foarte bun şi este un exemplu de urmat şi acum. Iohannis nu are copii şi, în logica pesedistă, nu trebuie să ajungă preşedinte. Nici Iliescu nu are copii dar asta nu-i împiedică pe pesedişti să-l laude în continuare pe tătuca Ilici şi să i se închine ca la o icoană. Păi, să coborâm şi noi ştacheta afirmaţiilor publice aproape la nivelul propagandei PSD. Prin urmare ... moralitatea roşie se opreşte, parşiv, la uşa dormitorului lui Victor Ponta. Adică Ponta este cel mai bun, etic vorbind , după ce s-a ... plimbat cu Daciana pe la Beijing, Atena etc, deşi era tânăr căsătorit şi avea un copil mic de crescut. Pentru cei care spun că nu ştiu, fata popii Sîrbu, un barosan PSD din toate punctele de vedere, fusese ''preluată'' de la Turcescu şi de la un sportiv pe care îl prezentase, deja, în lumea mondenă drept viitorul său soţ. Ale tinereţii valuri ... Dar Ponta era în ascensiune politică, garantat de Năstase, şi tata Sîrbu (deşi avea reticenţe în privinţa lui Victoraş) a acceptat relaţia fiicei sale cu, pe atunci, ne-divorţatul şef de la TSD. Deci Ponta e bun, onest, moral, familist, de încredere pentru poporul votant.
* Din păcate, la acest nivel mârşav de atac politic a ajuns şi una care a ajuns în Parlamentul României şi căreia îi place să se creadă o ''doamnă''. Mergând pe aceeaşi linie roşie josnică, ''doamna'' senator se mai dă şi exemplu de moralitate, familism, românism, ortodoxism şi alte asemenea calităţi care ne fac ''mândri că suntem români''. Cei care cunosc, îndeaproape, spaţiul mediatic şi politic dâmboviţean de cel puţin 10 ani au rămas ca la dentist când au auzit declaraţiile etice ale ''doamnei'' respective. Pentru că se ştiu jocurile şi interesele ei, plăcerile, calităţile, ţelurile şi moralitatea ''doamnei''. Pentru că se ştie că ea a ştiut cum să treacă prin ... viaţă pentru a-şi atinge scopurile. O ''profesionistă'', ce mai! De-asta au rămas fără replică mulţi dintre cei care o cunosc!
* Păşind prin troaca propagandei PSD cu ''familia completă'' şi altele asemenea, ne putem gândi că Adrian Năstase nu prea ar trebui votat de pesedişti pentru că nu a avut copii în prima căsătorie. La fel, nici Miron Mitrea nu prea prezintă încredere în ochii etici vigilenţi ai propagandiştilor roşii, din moment ce nu are copii cu actuala soţie (a treia, a patra?). Concluzia: cuplul Miron&Manuela nu are ce căuta în Parlament până nu fac copii! Dar Corina Creţu, fără familie şi fără copii, poate reprezenta un model pentru români, în logica pesedistă? Dar liberalul roşu Tăriceanu, care nu a avut copii cu toate cele 5 soţii, nu cumva n-a fost nici el ''împlinit total''?
* Pentru că o mânca în ... undeva, Daciana Sîrbu-Ponta s-a băgat şi ea în troaca declaraţiilor privind ''familiile împlinite''. Adică, acum e de admirat o familie care are copii dar în urmă cu vreo 8 ani o asemenea familie trebuia dărâmată. Aşa cum a procedat ea cu familia lui Ponta.
* În acelaşi spirit, Iohannis e făcut ''gângav'', ''încet/ slab la minte'' etc. Iar Monicăi Macovei i se fac denunţuri calomnioase chiar din partea celui pe care l-a apărat acum 12 ani. Este vorba de moralistul şi atotcunoscătorul Ciuvică, căruia Macovei i-a luat apărarea în anul 2002, atunci când regimul ''democratic'' Iliescu-Năstase îl hărţuia şi voia să-l bage la zdup pentru opiniile sale!
* Ce să mai vorbim de minciunile cu creşterea economică în loc de recesiunea pe care o vede toată lumea, de manipulările cu pensii, salarii, sportivi, artişti, olimpici, cu ''nazistul'' Cărtărescu, acum lăudat pentru că, nu se ştie, dacă ia Premiul Nobel, nu trebuie să ne arogăm nişte merite pentru nişte voturi?
* Ultima n-are legătură cu campania electorală: în sfârşit, ''Naşul'' Sorin Roşca Stănescu va sta la închisoare, mai puţin de un an în realitate. Cât rău a făcut omu' ăsta breslei jurnaliştilor şi societăţii civile în general ... Sigur ne va da lecţii în continuare, atât din puşcărie cât şi după ce va ieşi de acolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu