sâmbătă, 30 august 2014

Vrânceneşti

* Au început racolările oficiale de primari de la PNL şi PDL. În Vrancea, vârf de lance este tandemul Consiliul Judeţean-Prefectură, adică Raluca&Halici. Din postura lor de funcţionari publici apolitici şi dedicaţi partidului roşu şi conducătorului iubit, cei doi coordonează operaţiunea de înrolare a primarilor în oastea PSD (sau chiar a UNPR, pe alocuri). Cică se aruncă şi scoruri de 10 miliarde de lei vechi pe cap de primar, chipurile pentru proiecte de dezvoltare locală. Păi dacă tot are guvernul banii ăştia, de ce nu-i alocă de pe acum administraţiilor locale, fără criterii politice? Pentru UNPR, şi neliniştitul deputat Secară se agită în această perioadă, ca să-şi arate eficienţa în faţa şefului. Urmează deputatul Laur, abia întors din concediu, ca într-o adevărată întrecere socialistă de racolat primari şi consilieri şi de prostit alegătorii.
* Oprişan a lansat pe piaţă o scrisoare în care iar se dă victimă politică a procurorilor DNA, de-ţi dau lacrimile, nu alta! De râs, bineînţeles! Că procurorii cei răi ar face presiuni pe judecători ca el, cinstitul, harnicul, incoruptibilul, cel mai ... cel al Vrancei, să fie condamnat! Nu aminteşte nimic de nenumăratele giumbuşlucuri pe proceduri şi chichiţe ale avocaţilor săi care au tergiversat derularea procesului în care el este inculpat pentru fapte de corupţie de s-au depăşit 8 ani de la primul termen. Şi fără niciun verdict până acum.
* Unii de la PSD vor să strângă mai multe semnături pentru candidatura lui Ponta decât numărul de voturi pe care acesta le va obţine. Altfel nu se explică de ce s-au împrăştiat iar liste pentru strângerea de semnături prin instituţiile publice, inclusiv cele din subordinea Primăriei Focşani şi a Consiliului Judeţean. Iar şefii trag tare să îndeplinească norma. Ar trebui să nu uite să trimită liste pentru semnături şi în cimitire, că Dragnea&comp sunt învăţaţi să aducă şi scheletele la vot.
* Vara asta iar ne-am ... parfumat intens cu mirosuri porceşti. Agitaţia creată şi revolta tot mai multor focşăneni s-au soldat cu ceva amenzi şi un ţap ispăşitor: o firmă destul de mică de creştere a păsărilor din Goleşti. Cu un patronat discret, firma respectivă nu s-a remarcat printr-o avidă susţinere a partidului roşu. N-o fi cotizat suficient? Ar cam fi cazul! Cât despre zecile de mii de porci ai unei firme daneze ... mai uşor cu acuzaţiile. Firma respectivă se află sub oblăduirea lui Oprişan, sub toate aspectele. Inclusiv activitatea de comunicare publică este coordonată de oamenii de bază ai ''domnului preşedinte''. Aşa că ... ce atâtea noduri în papură şi sancţiuni!
* Pe la Suraia, PSD agită spiritele în apărarea unor privilegii, afaceri cu bani publici şi a unuia Ridiche, dedicat trandafirilor şi iute la mânie. Care a dat, a dat şi trebuie răsplătit. Iar organul ... organul tot trandafiri apără, normal! Că de-aia nici nu se văd maşinile şi utilajele furate din Italia şi aduse pe malul Siretului. Sau, poate, se văd, dar pentru a fi protejate (la pachet cu făptaşii şi utilizatorii). Şefii de prin poliţia judeţeană se preocupă, în principal, să nu-l deranjeze pe Oprişan, să nu-i supere oamenii lui (şi să-i protejeze în faţa legii şi a vrâncenilor obişnuiţi), să-şi păstreze funcţiile, să tragă sfori să fie avansaţi şi altele asemenea.
* Odată sărit (oficial, că realităţile se ştiau de mult) în barca lui Oprişan, deputatul Laur continuă să spere că atotfăcătorul Vrancei îl va desemna candidat la postul de primar al Focşaniului, în 2016. Cunoscătorii ştiu faptul că, acum câţiva ani, numele socrului lui Ţigăeru-Roşca, Vasile Roşca, se afla pe lista lui Oprişan pentru o posibilă candidatură la această funcţie. N-a fost să fie atunci, aşa că ginerele socrului său trage speranţe acum. Oricum, să vedeţi ce întrecere de pupincurisme şi lovele va fi în următoarea perioadă pentru a prinde nominalizarea!
* Aşteptăm cu interes (naţional, desigur!) prima conferinţă de presă a trioului de deputaţi UNPR - Murgu (ex-PPDD), Ţigăeru-Roşca (ex-PNL), Secară (ex-PDL/ PMP) - în noul sediu repartizat de Oprişan către UNPR Vrancea. Este vorba de un spaţiu public, în administrarea Consiliului Judeţean, unde a funcţionat, până de curând, monitorul lui Marean. Şi despre care deputatul luptăcios împotriva hoţilor şi corupţilor (ce-am mai râs!), pe numele lui Florin Secară, spunea diverse lucruri neplăcute (eufemistic vorbind). Acuma, omul va contribui şi cu o sumă pentru tot ceea ce înseamnă buna funcţionare a sediului de partid, dat pe baza prieteniei şi intereselor Oprişan-Oprea, despre care tot neliniştitul deputat de Adjud vorbea, cu puţin timp în urmă, în termeni nu prea frumoşi (tot eufemistic).
* Un raport economic realizat de specialişti ne prezintă 4 oraşe mici din România care şi-au rezolvat problemele economico-financiare: Sebeş, Lugoj, Mioveni, Otopeni. Fiecare oraş cu specificul său, cu investiţii, cu oportunităţi, cu avantaje şi dezavantaje, cu implicarea autorităţilor locale. Pe la Mărăşeşti şi pe la Adjud, de exemplu, s-a auzit ceva în sensul ăsta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu