vineri, 22 august 2014

Aroganţe ... până la capăt

Adrian Năstase a fost eliberat condiţionat după cele două condamnări pentru fapte de corupţie. Nu se consideră vinovat, nu regretă ce a făcut, e vesel, sfidător, sarcastic, superior. A spus câte ceva ziariştilor, în stilu-i caracteristic, care să ajungă la urechile politicienilor şi ale alegătorilor naivi. Pe scurt.
* ''El Însuşi'' ne-a dat, iar, lecţii despre orice, din faţa puşcăriei. Ca un reper moral, ca un simbol pentru tot ceea ce nu a fost el vreodată. Ne-a dat lecţii/ indicaţii preţioase despre subiecte şi stări cu care n-a avut legătură în cariera lui de politician: valori autentice, spirit de solidaritate, omenie, modestie, libertate de exprimare, respect. În plus, a stabilit şi agenda cabinetului Ponta şi a coaliţiei de guvernare. Să-şi amintească toţi cine e jupânul!
* Arogantu' se crede, în continuare, superior. Toţi românii ar trebui să-l asculte, să-l slăvească şi să ia aminte la ideile şi propunerile sale. Pe faţa lui se vedeau urmele rânjetului său celebru, arogant şi atotştiutor, din perioada 2000-2004.
* ''Împăratul'' s-a dat victimă politică. Că tot e la modă. Cel puţin indecent faţă de suferinţele unui deţinut politic autentic. Cert este că Năstase a fost (este încă) victima propriilor lăcomii şi vanităţi. Iar familia sa îi urmează linia. În treacăt, a sugerat că s-ar compara cu martirul Constantin Brîncoveanu. Chiar că aroganţa, în cazul lui Năstase, nu are nicio limită!
* Bombo ne-a mai spus, cu aceeaşi superioritate sarcastică, cum că reprezentanţii unui guvern străin doresc să apeleze la serviciile sale. În niciun caz din Uniunea Europeană! Poate din Asia, Africa sau America de Sud. Că doar acele ''democraţii'' erau pe placul cuplului Iliescu-Năstase. Şi al colegilor roşii, vopsiţi democratic. Iar Ponta le urmează principiile ... până la capăt!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu