marți, 26 august 2014

Luptăciosul Secară se va gudura pe lângă Oprişan

Am răsuflat uşuraţi! Deputatul de Adjud Florin Secară (cum, n-aţi auzit de el?) a anunţat, falnic, că s-a înscris în UNPR - oastea de strânsură a generalului de lovele re-re-re-evaluat Gabriel Oprea. S-a simţit în aer şi o mică adiere de oftică pentru că un alt deputat din Vrancea (Ţigăeru-Roşca) îşi anunţase saltul în barca lui Oprea înaintea lui. Pentru că cei mai mulţi dintre vrânceni nu cunosc traseul politic scurt dar intens al deputatului născut în Adjud, facem câteva precizări: în 2012 a vrut să candideze din partea PNL (în USL) dar nu i s-a găsit un loc convenabil. Atunci, naşul său l-a luat de mână şi, între două marţuri cu prietenul Videanu, i s-a aranjat să fie trimis candidat din partea PDL în Colegiul 6 Adjud. Secară a obţinut mandatul de deputat la redistribuire pentru că pedeliştii n-au fost în stare să obţină mai multe voturi în Colegiul 1 Focşani, cel mai bun pentru ei (şi pentru că peste Trăşculescu se abătuseră procurorii DNA). Apoi, Secară s-a lipit de Elena Udrea ca marca de scrisoare şi a participat la tot felul de aventuri (pe mare şi pe uscat) alături de aceasta şi de Traian Băsescu. Pe unde era Udrea, pe acolo îl găseai şi pe Secară. Ba, mai mult, a fost ales şi vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Populară acum vreo 2 luni. În urmă cu puţin timp şi-a dat demisia din PMP, fără explicaţii, iar acum îl auzirăm că s-a înscris, mândru, în ''interes naţional'', desigur, în formaţiunea generalului Oprea.
Dar ce s-a mai luptat, timp de aproape doi ani, deputatul Secară cu mafia din Vrancea! Ce de acuzaţii la adresa PSD, a liderilor şi demnitarilor trandafirii, a guvernului Ponta! Ce de inamici, mafioţi, hoţi, corupţi identifica el prin partidele coaliţiei de guvernare! Ce de trădători şi infiltraţi de-ai lui Oprişan mai găsea el prin PDL şi prin alte partide din Vrancea! Ce să mai spunem, ca un ofiţer de armată se arunca la luptă, cu sabia scoasă, asupra tuturor nevertebraţilor! El, Secară, cel mai cinstit, cel mai bun, cel nepătat! Exact ca guvernul Ponta, că şi Victoraş se lăuda în aceeaşi manieră! Şi te-ai dus, dulce minune, s-a-nmuiat sabia dreptăţii! Suntem siguri că, la fel ca predecesorii săi aşa-zişi anti-PSD (deputaţii Murgu şi Ţigăeru), Secară va face nenumărate lucruri bune pentru locuitorii Vrancei în următorii 2 ani de mandat...
Îl aşteptăm pe luptăciosul anti-sistem Secară să ne prezinte ''realizările'' cabinetului Ponta în Vrancea, alături de partenerul Oprişan. Să ne spună Secară cât de mult se ''zbate'' Oprişan pentru binele judeţului. Şi câţi investitori a atras administraţia judeţeană în Vrancea în ultimii 25 de ani. Şi cât s-a dezvoltat Vrancea sub bocancul roşu. Şi câte şi mai câte! La toamnă îl aşteptăm pe ''anti-pesedistul'' deputat de Adjud să-i convingă pe vrânceni să voteze cu Ponta la alegerile prezidenţiale. La braţ cu, de acum, partenerii săi politici Oprişan, Ciprian ''Bratosin'' Nica sau colegul său de colegiu Victor Roman. Iar în anul electoral 2016 îl va sprijini pe Oprişan pentru un nou mandat la şefia Consiliului Judeţean (sau la altă funcţie, mai ştii?).
Şi uite-aşa, PSD are, practic, 9 parlamentari din 10 (că unii au carnet de UNPR, e tot aceeaşi culoare roşie). Iar Săpunaru devine salvatorul opoziţiei, al dreptei în Vrancea?! Se pare că, în ritmul ăsta, vom ajunge mai rău ca în perioada 2000-2004. Iar Săpunaru nu va fi, nicidecum, un salvator al dreptei. Este unul dintre cei responsabili că Vrancea a ajuns în halul ăsta, că PSD joacă judeţul nostru pe degete (şi nu numai), cu parlamentari, politicieni, demnitari de mucava. Lista se deschide cu Băsescu şi se continuă, en fanfare, cu Antonescu, Tăriceanu, Blaga, Udrea, Videanu, Săpunaru, Trăşculescu etc. Plus sforarii politici a căror singură misiune este să facă jocuri şi aranjamente, pe bani mulţi (publici, în primul rând), pentru ei şi grupurile lor de interese.

PS - i-o fi promis Oprea lui Secară că-i pune o vorbă bună la Oprişan pentru a-i permite să-şi deschidă vreo afacere (nu moca, bineînţeles) în fantomaticul parc industrial anunţat a se înfiinţa pe lângă Focşani? Terenul respectiv este într-o zonă inundabilă, spre Răstoaca, şi nu ar trebui să se elibereze autorizaţii de construcţie acolo. Însă prevederile legale sunt relative în spaţiul mioritic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu