duminică, 11 mai 2014

Amestecate de campanie

* Politicienii vrânceni nu s-au schimbat şi nu ne-au dat peste cap pronosticurile. Aşa cum anticipam şi în comentariul scris pe 14 martie - Miza Panciu. Opoziţia a făcut tot posibilul să-i asigure o victorie facilă candidatului PSD la fotoliul de primar al oraşului Panciu. Cinci contracandidaţi are favoritul cursei pentru primărie, Iulian Nica. O singură problemă mai are nepotul fostului ministru Dan Nica: scorul pe care îl va obţine pe 25 mai. Un rezultat de ''numai'' 40-45% nu ar reprezenta un succes adevărat. Pe când vreo 60% ar fi un scor cu care clanul Nica şi PSD şi-ar putea încorda muşchii prin oraşul dintre vii.
* Supăraţi că fostul lider local PD/ PDL - Sorin Robu - nu le-a acceptat cântecul de sirenă (şi s-a înscris la PMP), cei de la PDL şi Forţa Civică s-au ambiţionat şi au aruncat în lupta electorală candidaţi proprii, fără şanse de a zgâria, măcar, mamutul roşu de la Panciu. Mai mult, pedeliştii au căutat şi au anunţat, în ultima clipă, un candidat cu numele ... Robu! Ca să-i bulverseze şi mai mult pe votanţi. Unde mai pui că tânărul Robu, acum la PDL, a fost un fervent susţinător al PSD până de curând, inclusiv candidat pentru Consiliul Local. Ca să nu intrăm în alte aspecte de cancan, gen bonurile fiscale pe la firmele acestuia, soţii, prietene, barmaniţa şi altele asemenea. Alegătorii din Panciu ştiu mai multe. Totuşi, niciun partid luptăcios împotriva PSD nu a avut sânge în instalaţii să iasă la atac cu un candidat cu numele de ... Nica!
* Ca să terminăm, deocamdată, cu Panciu: putem compara competiţia electorală de acum şi acţiunile partidelor de opoziţie cu participarea României la Jocurile Olimpice de iarnă. Avem sanie, bob, schiuri, patine etc doar aşa, la număr. Fără să conteze. De-aia în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă România a obţinut o singură medalie de bronz, la cursa de bob, în 1968, la Grenoble. 
* Să nu uităm de alegerile pentru Consiliul Local Andreiaşu de Jos. Acolo, fostul ''independent'' Vasilică, mare iubitor de făcut luminişuri prin pădurile vrâncene, a trecut oficial pe roşu şi s-a asigurat cu oameni de încredere pe listele de consilieri ale PSD, PDL şi PPDD. Ambiţia lui este ca PSD să preia controlul în Consiliul Local Andreiaşu de Jos, singura comună din Vrancea unde PSD nu avea niciun consilier local în urma alegerilor din 2012!!! Iar pentru acest obiectiv, Vasilică&PSD sunt dispuşi la a arunca pe piaţă ceva miliarde. Pădurile judeţului mai pot fi rărite, Direcţia Silvică îl sprijină iar nea Gică Duţă îl protejează.
* Că tot vorbirăm de alegeri - au apărut, iar, zeci de microbuze şi autobuze vopsite în roşu, cu feţele aferente. Sunt maşinile transportatorilor care fac de ani buni servicii pentru PSD iar partidul le asigură, la rândul său, pe banii noştri, contracte şi trasee corespunzătoare. Plus funcţii şi posturi bugetare călduţe pentru soţii, copii, nepoţi, naşi, fini, cumetri ş.a.
* Cei bine informaţi susţin că problemele de ''sănătate'' ale lui Oprişan s-au accentuat şi după ce EBA a anunţat că nu mai candidează la alegerile pentru Parlamentul European. Ăştia spun că a picat cerul pe Marian-ul nostru când a văzut anunţul oficial al fetei lui Băsescu. La scena cu leşinul erau de faţă câţiva pesedişti de vază, inclusiv Ponta. Care Ponta nu s-a arătat îngrijorat deloc de starea lui Oprişan, l-a cam durut la bască de neliniştea celui mai ... cel al Vrancei. Şi el, atotfăcătorul Vrancei, ce-o să facă, e abandonat, cu cine se mai bagă în seamă, cine-l mai scoate, cu ce mai jonglează, ce jocuri să mai facă?
* Vineri, 9 mai, era programat un meci de fotbal de juniori pe stadionul Milcovul din Focşani. Însă unii care se cred stăpâni peste tot ce mişcă în oraş şi în judeţ au hotărât să nu permită disputarea meciului pe terenul respectiv şi au închis porţile. Că stadionul şi terenurile aferente sunt ale lor, moştenire de la vreo mătuşă! Cu ce bani s-au realizat investiţiile de la Complexul Sportiv Milcovul? Cu bani publici, bineînţeles! Au adus bani de-acasă alde Oprişan, Bacinschi, Vrabie&comp? Unde mai pui că, într-un acces de simţire democratică, oficialii celor două echipe şi arbitrii se gândiseră să protesteze faţă de acest abuz prin jucarea meciului respectiv în Piaţa Unirii din Focşani. Un gest de protest firesc, inteligent şi inedit. Dar, în spiritul ''democraţiei'' mioritice, nemulţumiţii au fost repede puşi cu botul pe labe şi liniştiţi de organul de partid. De exemplu, cum ar mai fi putut rămâne în funcţie directorul Liceului cu Program Sportiv (una dintre echipele de juniori era a LPS Focşani) după un asemenea afront adus partidului roşu? Se pot pierde funcţii, privilegii, pot apărea alte probleme odată cu exercitarea drepturilor democratice, cu libertatea cuvântului şi cu alte drepturi prevăzute în Constituţie! În ''provincia europeană'' Vrancea avem propriile reguli de comportament ''democratic''. Se ştie!
* Cătălin Popescu ar fi singurul prefect susţinut de PNL şi păstrat în funcţie de guvernul Ponta după plecarea PNL de la guvernare. Alde Crin, Nini şi alţii asemenea lor susţin că nu e nicio problemă, că e normal să fie păstraţi prefecţii în funcţii chiar dacă se mai schimbă guvernarea, că sunt înalţi funcţionari publici şi nu politicieni şi alte bla-bla-uri de-astea. Păi, dacă tot susţin asta, de ce USL a înlocuit toţi prefecţii găsiţi în funcţii la preluarea puterii, în mai 2012? Una vorbim, alta fumăm...   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu