luni, 19 mai 2014

Adunate

* Cică ar fi ceva aspiranţi la fotoliul de prefect, atunci când Oprişan se va sătura de ''liberalul'' Popescu. O listă de bază i-ar cuprinde pe Cristi Misăilă, Dragoş Bîrlădeanu, Vasile Pintilie, Vasile Carnariu, Raluca Dan, Cătălin Vrabie, Constantin Guguianu. Plus alţii ceva mai neînsemnaţi, deocamdată. Dar, cum Kanty nu-l deranjează pe Marian ... atunci la loc comanda!
* Aşadar, un aprig aspirant la fotoliul de prefect este vicele lui Oprişan de la Consiliul Judeţean, Dragoş Bîrlădeanu, cel responsabil cu periatul, cu semnarea actelor în lipsa şefului, cu tineretul, cu transmiterea mesajelor închipuite ale ''domnului preşedinte''. Urmaş de activişti comunişti fruntaşi, junele Bîrlădeanu se crede mare sculă şi vrea funcţii importante deşi nu are treabă cu ele. Pe lângă cea de prefect, Bîrlădeanu vizează şi scaunul de preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate precum şi un post de deputat! Deloc modest, băiatul! A terminat cu numirile de inspectori şcolari şi directori de şcoli, cu promovarea activului roşu în dauna profesiniştilor. O tinerică ajunsă bibliotecară la un liceu focşănean poate să vă demonstreze cum se ajunge pe un asemenea post (ce fusese, oficial, blocat). Mai ales că duce o muncă asiduă la PSD şi nu la slujba plătită din bani publici pentru care nu are, oricum, vreo competenţă.
* Pădurarul roşu Vasilică de la Andreiaşu de Jos aruncă lovele din toate poziţiile, doar-doar va transforma Consiliul Local din comună într-un fief PSD, în urma alegerilor locale parţiale din 25 mai. Poate vrea să aducă şi comuna Andreiaşu de Jos la tiparul după care s-a ghidat în administrarea fondului forestier şi a cantonului silvic din zonă: a chelit tot! Conu' Vasilică n-are frică de nimeni, mai ales că beneficiază de sprijin de la toate nivelurile din sectorul silvic precum şi de susţinerea actualilor şi foştilor şefi ai Direcţiei Silvice Focşani, din mai multe guvernări.
* Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, instituţia care învârte mulţi bani şi interese pe măsură, face jocuri jenante cu banii, munca şi nervii agricultorilor din Andreiaşu de Jos. Vieru&comp de la APIA, ajunşi în funcţii pentru că aşa au vrut liderii PNL (încă de pe vremea lui Tăriceanu), trag tare acum cu PSD pentru a-şi păstra privilegiile, posturile şi combinaţiile personale. Şi răspund la comenzile politice aferente, în dauna fermierilor şi a bunului simţ.
* Supărare mare la PNL Vrancea din cauza manevrelor pe care le face PSD (cu ajutorul prefectului ''PNL'' Kanty) cu birourile electorale din judeţ. Păi nu erau pesediştii partenerii peneliştilor, aliaţi de nădejde întru salvarea României, bla-bla-bla? Iar acum, de câteva luni, pesediştii au redevenit sperietoarea democraţiei româneşti? Dacă ne amintim câte ceva, în circa 4 ani sentimentele şi atitudinile lui Nini&comp faţă de Oprişan&PSD au fost contradictorii (şi jenante pe alocuri): prin 2009 acuzaţii şi critici, apoi o colaborare electorală, apoi sentimente calde, apoi îmbrăţişări şi pupături de căsătorie, apoi declaraţii siropoase, apoi mici invidii, apoi ceva dezamăgiri suportate cu stoicism, apoi critici iar acum acuzaţii şi răfuieli publice. C-aşa-i în dragostea politică împotriva naturii! 
* Infrastructură distrusă de ploi, viituri, inundaţii şi alunecări de teren în Vrancea. Nu mai urlă Oprişan la guvern să-i dea bani? Nu mai acuză guvernul de incompetenţă şi rea-voinţă? Unde-s banii cu care se laudă că s-ar fi investit în Vrancea? Că pe teren nu se văd. Sau sunt îngropaţi prin anumite buzunare, conturi, vile şi maşini?
* Datoriile şi problemele cresc în Spitalul Judeţean din Focşani sub mandatul ''profesionistului'' roşu Mîndrilă. Responsabilii din Ministerul Sănătăţii s-au luat cu mâinile de cap şi ar vrea să-l demită pe Mîndrilă (ceea ce s-a întâmplat la un moment dat). Nici nu vor să mai stea de vorbă cu el. Doar Oprişan îl sprijină, cât o mai putea. Că omu' a mai angajat în spital, pe anumite poziţii, activişti PSD, în ciuda interdicţiilor guvernamentale.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu