luni, 21 ianuarie 2013

Pe scurt

* Prins cu politica naţională şi mondială, atotfăcătorul Vrancei, Marean dă la gară, calcă din ce în ce mai rar pe pământ vrâncenesc. Şi, din acest motiv, slujitorii săi au mari bătăi de cap atunci când îşi fac programul obişnuit. Mai ales dacă ''domnu' preşedinte'' se exprimă că intenţionează să fie prezent în carne şi oase, nu prin intermediari de 2 lei. Aşa se întâmplă şi în cazul şefilor Poliţiei Vrancea, mari iubitori de trandafiri roşii, care au fost nevoiţi să amâne şedinţa de bilanţ anual, programată, iniţial, pentru ziua de vineri, 18 ianuarie. Inegalabilul şi irefutabilul Marean a transmis că vrea să se arate în faţa miliţienilor la bilanţ, să le (re)aducă aminte ''cine e stăpânul, cine e jupânul''. Prin urmare, miliţienii au amânat şedinţa pentru o dată când va putea să-şi mişte fundul preţios prin judeţ cel mai ... cel al Vrancei. Oficial şi legal, IPJ Vrancea nu se află în subordinea lui Marean dar, cum se ştie pe la noi, tot ce mişcă-n Vrancea noastră e la picioarele sale. C-asta-i democraţia, nu-i aşa?
* Cum era de aşteptat, ce-şi doreau unii (şi au acţionat din plin în ultimele săptămâni) se întâmplă pe zi ce trece: conflictul între judecători şi procurori se acutizează. Mai au puţin şi ajung la păruieli în plină stradă (sau în direct pe la televiziunile otevizate, ''echidistante'' şi aflate ''în slujba telespectatorilor''). Ca de atâtea ori, judecătorii se dovedesc a fi stat în stat şi îşi arată muşchii în faţa tuturor. Beneficiază de privilegii şi sunt ridicaţi în slăvi de câte ori interesul politic primează. Şi, pe alocuri, mai sunt băgaţi la înaintare nişte amărâţi, manipulaţi, plus arătaţi cu degetul câţiva judecători care nu prea s-au încadrat în ''sistem''.
* Deşi nu mai au parte de ciolan, pedeliştii îşi trag tare la gioale între ei. Se dau bătălii aprige între liderii portocalii (sau verzi sau ... ce culori au mai avut ei) pentru a pune mâna pe o maşină stricată. Care mai de care se acuză de eşecuri, greşeli şi minciună. Între timp, hârbul nici măcar nu mai pârâie când bagi cheia şi în curând va fi acoperit de rugină. Iar conflictul se rostogoleşte şi la Vrancea, organizaţia judeţeană fiind măcinată de ambiţii, orgolii şi interese care nu prea ţin de PDL. Ci de cum se va poziţiona organizaţia în raporturile cu PSD. Combat de faţadă sau pe bune? Prietenia Blaga-Oprişan e solidă şi, zău aşa, nu s-ar face pentru ca PDL Vrancea să nu (mai) răspundă comenzilor roşii, aşa cum s-a încetăţenit şi cum fac aproape toţi prin judeţ! D-aia nici nu s-a numit un preşedinte interimar la PDL Vrancea, săptămâna trecută, aşa cum anunţase conducerea centrală.
* Oameni din diverse medii de prin Capitală - presă, politică, SPP, SRI, DGIPI etc - se prăpădesc de râs când văd cum aleargă Oprişanul nostru de colo-colo pentru a da de urma lui Ponta şi Dragnea care împart posturile şi caşcavalul guvernării. Alde Ponta, Dragnea, Hrebenciuc&comp au ceva întâlniri de grad zero la care nu-l fac părtaş şi pe atotştiutorul Vrancei. Dar al nostru nu se lasă, ţine, carevasăzică, la ambiţul lui de mare politician, aflat în slujba ... propriului interes! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu