luni, 28 ianuarie 2013

De prin nămeţi

* Autorităţile judeţene s-au arătat depăşite de condiţiile vremii de la sfârşitul săptămânii trecute. Asta deşi cantitatea de zăpadă a fost mai mică, viteza vântului a fost inferioară iar durata viscolului mult mai mică decât ceea ce s-a întâmplat în lunile ianuarie-februarie 2012. Dar, de data aceasta, Oprişan nu mai putea da vina pe nimeni, nici pe prefect, nici pe drumari, nici pe guvern, nici pe prim ministru, nici chiar pe Băsescu. Aşa că a tăcut mâlc şi s-a făcut că lucrează. Nu a mai cerut demisia prefectului, a miniştrilor, a premierului, a şefilor de instituţii. Nu a mai urlat la lună că vrea stare de alertă, de necesitate, de urgenţă şi altele asemenea.
* Prefectul, Oprişan&comp au recunoscut, direct sau indirect, că nu prea au cum să se pună cu vicisitudinile naturii. Plus că şi oamenii ar trebui să fie atenţi la avertizările meteo şi să nu mai pornească la drum cu maşina. Unde mai pui că, potrivit lor, oamenii ar face bine dacă s-ar mobiliza şi ar mai trece la deszăpezire cu forţe proprii, să nu aştepte totul de la autorităţi. Ce atitudine!? Schimbată sută la sută faţă de iarna trecută, atunci când Oprişan şi ai lui ţipau la alde Boc, Ungureanu&comp că nu sunt în stare, că de ce le cer oamenilor să pună mâna pe lopată, că nu fac nimic ş.a.m.d. Adică anul trecut au minţit şi manipulat oamenii că ei ar face mult mai bine iar acum au demonstrat că nu sunt în stare! C-aşa-i în politică!
* Oprişan afirma ''cu toată responsabilitatea'' că în câteva ore se vor deszăpezi drumurile încă de vineri seară! Ceea ce, evident, nu s-a întâmplat. A fost luat la ture de sătenii care i-au crezut minciunile şi au fost nevoiţi, după 2 zile, să o ia pe jos, prin nămeţi, pentru a-şi rezolva problemele. Şoferii opriţi pe la Tişiţa, Adjud, Focşani i-au zis ''de bine'' că au stat zeci de ore în maşini, pe viscol. Iar aceste lucruri au fost văzute de toată lumea. Eeee, asta l-a şucărit foarte tare pe cel mai ... cel al Vrancei! Ofuscat că toată ţara vede la televizor că în Vrancea situaţia e nasoală, că oamenii înzăpeziţi sunt nemulţumiţi, omu' nostru le-a cerut celor pe care-i alimentează de prin teve-urile şi agenţiile naţionale să nu mai prezinte sau difuzeze interviuri cu oameni nemulţumiţi, care citică autorităţile vrâncene, şi nici imagini prea dure cu realităţile provocate de viscol prin localităţile din judeţ. Democraţie şi libertate de expresie, ce mai!
* Cum ne aşteptam, jurnaliştii au remarcat faptul că, din raportările şi declaraţiile oficialilor vrânceni, lipseau, mai ales în primele 2 zile, informaţii complete despre starea drumurilor judeţene şi alte probleme provocate de viscol. Ca să nu se vadă că autorităţile judeţene, coordonate de Oprişan, sunt depăşite de situaţie, că ar fi incompetente şi incapabile să gestioneze şi să rezolve problemele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu