joi, 14 iulie 2011

Pe canicula

* S-a terminat bacul, incep meditatiile. In vara asta se pare ca a crescut tariful, mai ales la profesorii care veneau la scoala sa se odihneasca de atitea meditatii pe acasa. Le uram tuturor bafta suta la suta!
* Mare agitatie pe la institutiile Ministerului de Finante. Cica se dau testari pe bune iar cei care nu-s pregatiti teoretic vor trece pe tusa. Printre cei examinati nu l-am zarit pe imbirligatorul sef de la Garda Financiara, zis si Gabi Micu. A scapat de testare, doar e specialist recunoscut de atitia bagatori in seama de pe la ANAF, partide, alte institutii etc. Nici mentorul sau, Marian Lungu, nu se numara printre cei cu emotii. Datorita sefiei, el n-a intrat in focurile examenului. Oricum, finantistul numarul 1 al judetului, recunoscut de afaceristi si politicieni (mai ales iubitori de trandafiri rosii), n-ar fi avut emotii, precum Misu Bojoaica sau Ciocirlan.
* Strategia lui Oprisan pentru alegerile locale de anul viitor ar fi, printre altele, sprijinirea unor independenti. Dupa ce vor cistiga posturile de primari, acestia vor trece la PSD. Astfel, succesul nu va fi al USL ci al PSD, personal al lui Oprisan. Cam ca la Tulnici. Iar cu aceasta "zestre" de primari in spate va negocia la singe, inclusiv cu PDL. Cit priveste strategia portocaliilor vrinceni ... e tare, dar ascunsa! Marii politicieni Trasculescu, Mustea, Tanase s.a. lucreaza ... Faceti liniste!
* Mare mirare pe unii ca s-a obtinut in justitie, rapid, invalidarea mandatelor unor consilieri locali din Tulnici. Cei care au fluierat in biserica si n-au fost de partea lui Oprisan. Pai daca sentinta a dat-o sotia silvicultorului rosu Gica Duta, ce mai atita agitatie? Ia sa fi avut nevoie Oprisan sa mai tina in functie niste alesi locali, se mai grabea justitia vrinceana cu sentinta?
* Aaa, in logica de mai sus, si Oprisan ar putea pierde sprijinul politic din partea PSD pentru ca a spus ca l-a sustinut pe Bizna in cursa pentru Primaria Tulnici. Glumite, nu?
* Din vacanta, din biroul cu aer conditionat sau de linga centrala termica proprie, politicienii mioritici isi mai dau cu parerea despre ENET si apa calda. Asa, la misto. Nu-si asuma nimeni raspunderea, stati linistiti la lighean!
* Prin sondajele locale pastrate in sertare situatia nu este asa de roza (rosie mai exact) prin Vrancea pentru cuplul Marian&Nini. De exemplu, seful conservatorilor (Ionel Cel-Mare) urca incet, dar sigur, in competitia electorala pentru Primaria Focsani. Insa Oprisan il tot prezinta pe Nini pe locul al doilea, dupa Bacinschi, ca sa puna botu' fraierii. Mai e pina la anu'.
* Multi primari PSD spun ca se simt atrasi de mirajul blond al Elenei si de clinchetul fondurilor (de la UE sau de la guvern). Si isi fac curaj singuri sa mai reziste un an. Unii, nu toti. Pai daca mai rezista tentatiilor un an (nu stim de ce!), atunci cred ca ar putea rezista inca mai multi ani!
* Aflam, din monitorul lui Marean, bineinteles, ca Oprisan e singurul, irepetabilul, iremediabilul, irefutabilul ... care se zbate ca pestele pe uscat pentru tarisoara lui, Vrancea. Nini pe unde e?
* Decizia portocaliilor de a boicota emisiunile televiziunii Antena 3 - la categoria tembelismelor. Mai ales ca l-au pus pe tinerelul Razvanel Mustea sa anunte "mareata" hotarire! Ei sunt pe buza prapastiei, dar se dau smecheri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu