miercuri, 20 iulie 2011

Fara prescriere

* Raportul Comisiei Europene pe justitia din Romania e realist. Justitia actioneaza conform legilor autohtone nescrise, dupa principii "sanatoase": pile, relatii, cunostinte etc. Iar coruptia e bagatelizata. Cei de la UE ne-au atras atentia, printre altele, asupra pericolului prescrierii faptelor de coruptie odata cu tergiversarea nesimtita a dosarelor sensibile. Asa cum scrisesem si acum vreo 2 luni, printre privilegiati s-ar putea numara Oprisan, Mitrea, Miki Spaga, Copos, Nastase s.a. Sa mai speram la ceva bun?
* Cei de la UE au aratat cu degetul si spre Parlamentul Romaniei. Nu cred ca mai mira pe nimeni, Parlamentul fiind locul cel mai caldut pentru politicienii cu bube-n cap si dosare voluminoase. Cazuri celebre la ordinea zilei - Nastase, Voicu, Ridzi, Pasat, Mitrea s.a. Cit priveste alesii locali cu probleme in justitie, aici lista este mult mai lunga: Oprisan (Vrancea), Mazare+Constantinescu (Constanta), Dragnea (Teleorman), Mocanu (Buzau), Falca (Arad), Popescu (Dimbovita), Nichita (Iasi), Johannis (Sibiu), Cancescu (Brasov), Poteras (Sectorul 5) si multi altii. Toti asteapta prescrierea faptelor!
* Apropo de "independenta" justitiei. Daca ne uitam putin prin ograda vrinceana, ne apuca jalea: sotia padurarului rosu Gica Duta, sotia omului de baza al lui Oprisan din Consiliul Judetean - Matache, varul altui om de baza din CJ - Dita, judecatori gen Tanase, Stoian, Harabor s.a., agenti de influenta precum Vasile Teodorescu, Didi Bajenaru etc. Cum sa mai "infaptuim" justitia?
* ENET mai cere niste bani de la Consiliul Local Focsani ca sa-si acopere gaurile. Noi, tot la lighean. Tupeu mare, dar daca merge, de ce nu?
* La Panciu s-au contrat niste politicieni locali: Oprisan de-o parte, Trasculescu si prefectul Oprea de cealalta parte. Nestiutorii au urmarit cu interes disputele verbale. Parca ar fi fost dusmani politici, nu alta! Noroc ca noi nu punem botu' la o "cearta" de fatada, la misto, chipurile sa-i impresioneze pe fraieri si sa nu se mai vorbeasca de blaturi PSD-PDL pe plaiurile mioritice. Baieti, nu stati prea bine la capitolele scenariu si regie! Miscati-va mai cu talent!
* Salutari calduroase de la conu Alecu-ITRSV catre Alin Trasculescu! Prietenie mare, monser!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu