miercuri, 4 mai 2016

Vrancea electorală

Alegerile locale aduc în atenția publicului o serie de aspecte și situații mai puțin obișnuite. Ați citit pe Vrancea24 de ”schimbul” de candidați pentru Primăria Nănești, dintre PSD și PNL, cu viceprimarul PNL Nuți Balinca la PSD și, respectiv, cu primarul PSD Neagu Stoica la PNL. Ați citit și că PSD și primarul Ștefan Moscu nu au contracandidați la scrutinul din 5 iunie. Sau că fostul candidat PNGCD, apoi președinte PSD al organizației Homocea, Vasile Petrea, a devenit candidatul PNL la Primăria Homocea. Plus candidații PSD, pe ultima sută de metri, la Răstoaca, Lucian Postolache, după ce ALDE îl prezentase oficial drept propriul candidat, sau la Slobozia Bradului, Iulian Dumitru, după ce UNPR îl prezentase drept candidatul său într-o conferință de presă.
Acum, observăm că anti-pesedistul Bănel Bărbieru a fost transformat de către Marian Oprișan în candidatul PSD pentru Primăria comunei Tătăranu. Bărbieru candidase de multe ori împotriva PSD din partea fostului PD/PDL, a fost consilier local și consilier județean PD/PDL și se afișa ca un adversar al partidului lui Iliescu&Oprișan, bătându-se cu pumnul în piept și prezentându-se ca atare în fața colegilor și a electoratului. Înainte de data limită de depunere a dosarelor de candidaturi, Bărbieru era dat ca sigur candidat al partidului lui Tăriceanu la postul de primar al comunei Tătăranu (adus în acest partid de consilierul județean ex-PD/PDL Lică Panciu). Însă, pe 26 aprilie, Bărbieru și ai lui și-au depus dosarele de candidați din partea PSD. Iar longevivul primar Nicolae Pavel, primar FSN/FDSN/PDSR/PSD din 1991, și-a depus candidatura pentru un nou mandat ca independent. La rândul său, PNL se prezintă în cursa electorală pentru Primăria Tătăranu cu Eugen Popa, ginerele preotului Gheorghe Drăgoi. 
În comuna Vizantea Livezi sunt două situații puțin neobișnuite. Candidatul PNL pentru funcția de primar este Dragoș Ciobotaru, fiul fostului primar Fănică Ciobotaru, decedat în urmă cu jumătate de an. Candidatul PSD este, însă, Dănuț Ciobotaru, unchiul candidatului PNL și fratele fostului primar. De asemenea, PSD merge la două capete și mai are un candidat în bătălia electorală, pe Nicolae Herchea, un tăietor de păduri din zonă. Herchea candidează ca ”independent”, susținut de UNPR și susținător al listelor de candidați UNPR. Cu siguranță mai găsim astfel de situații și în alte localități, care mai mult creează confuzie în rândul alegătorilor.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu