vineri, 30 octombrie 2015

Oprișan rămâne de căruță în PSD

Noul președinte al PSD se delimitează de vechii tovarăși de drum, de mentalitate, de acțiune, de jocuri politice subterane. Acum două săptămâni, congresul național a ales o echipă de conducere așa cum solicitate Liviu Dragnea: fără lideri importanți, fără baroni, fără personalități puternice, fără notorietate (în cea mai mare parte). Baronul șef de Vrancea s-a ofuscat și s-a dat rănit în amorul propriu. A rămas șef la Vrancea și șef al baronilor locali. Acum, la prima ședință a Comitetului Executiv Național, pe lângă alte decizii care-i pică de-a curmezișul lui Oprișan, Liviu Dragnea i-a propus iar delegații i-au votat pe cei 8 secretari regionali, cam după același profil ca vicepreședinții. Pentru zona de sud est, Dragnea l-a preferat pe un no name, Felix Stroe, proaspăt președinte al PSD Constanța. Acesta a fost director general la Regia Autonomă Județeană de Apă Constanța (un fel de Gheorghe Vasilescu al nostru). Stroe nu are anvergură politică, poate că e ceva cunoscut la nivel județean și atât. El s-a delimitat de cuplul Mazăre-Constantinescu și le-a cerut și pesediștilor constănțeni să facă același lucru. Altfel, vor pleca din partid. Așadar, Oprișan va fi coordonat pe linie politică de un politician colțos, adversar al prietenilor săi Mazăre&Constantinescu. Va trebui să-i prezinte acestuia rapoarte de activitate, strategii și planuri de acțiune politică.
Mai mult, un alt politician promovat de Oprișan ajunge pe cai mari, acum și la partid. Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Angel Tîlvăr, a fost preferat de Dragnea pentru poziția de secretar regional al PSD pentru Diaspora. Nu știm dacă doar pentru faptul că ocupă fotoliul respectiv de ministru sau dacă îl vrea pe Tîlvăr în conducerea PSD pentru o mai lungă perioadă de timp. Oricum, Tîlvăr este, de astăzi, membru în conducerea națională a PSD, peste șeful său de la Vrancea. Așa că Oprișan trebuie să se mulțumească doar cu faptul că Dragnea i-a făcut o concesie și i-a satisfăcut orgoliul rănit, acceptându-i prezența la ședințele Biroului Permanent al PSD pentru că, vezi Doamne, este președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România. 
Trăgând linie, observăm că Mitrea l-a promovat pe Oprișan și a ajuns după gratii. La Mitrea mă refer, nu la Oprișan! La rândul său, Oprișan i-a promovat în funcții la nivel național pe Duță, Vrabie, Pintilie, Carnariu, Matache și Tîlvăr. Duță trage tare cu pădurile, cu băiatul mai năbădăios și cuscrul Cel Mare, dornic de funcții. Vrabie face bani și ar vrea sau nu prea să fie primar la Focșani. Pintilie s-a retras cu niște contracte după ce s-a plimbat în barca trasă de pompieri și jandarmi alături de Ponta, Dragnea și ”fă Doina”, Carnariu e șef pe la APIA București și trage nădejde la scaunul lui Oprișan, atât la partid cât și la CJV. Pe Matache l-a pus ministru la Transporturi că nu e bine să rămâi dator doamnei judecător. Iar Tîlvăr vine repede pe turnantă, ca o tânără speranță a PSD, la peste 50 de ani. Și Oprișan ce face, o fi obosit?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu