marți, 1 septembrie 2015

Pe scurt



*Guvernul dă cu o mână și ia cu zece. Nicio mirare. Potrivit proiectului noului cod fiscal, persoanele fizice vor avea, de la anul, impozite duble pentru locuințe și chiar de 20 de ori mai mari pentru spațiile comerciale. După ce se va vota codul fiscal în Parlament, consiliile locale vor avea posibilitatea de a majora impozitele pe cap de locuitor plătitor. Dar 2016 este an electoral. Așa că, cine știe?
*Comercianții au stabilit un preț ridicol pentru producția de porumb din acest an – 50 de bani pe kg. Extrem de mic! După ce că a fost un an agricol dificil și abia supraviețuiesc de la un an la altul, fermierii se simt umiliți cu acest tarif stabilit de cei care fac jocurile în agricultura românească. Fermierii români se îndreaptă încet, dar sigur, spre faliment, în timp ce samsarii protejați de politicieni și politicienii aferenți se îmbogățesc. Alo, guvernul, se doarme? Sau nu vă interesează soarta țăranului român pentru că v-au „co-interesat„ alții? Parlamentarii de Vrancea pot să facă și ei ceva util pentru cei care i-au trimis în fotoliile alea călduțe? Președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Nini Săpunaru, se bagă puțin sau n-are voie?  
*În ciuda strădaniilor unora, în Piața Moldovei (agroalimentară) domnesc mizeria, bișnițarii, lipsa de civilizație din partea celor care stau la mica ciupeală și la marea păcălire a credulilor. Ăștia nu respectă nimic – curățenia, ordinea, bunul simț, munca angajaților Administrației Piețelor și ai Direcției Sanitar Veterinare, producătorii și cumpărătorii deopotrivă. Dar poliția, poliția ce face? Pe lângă grija pentru satisfacerea întâiului portofel al județului, se pare că polițiștii se mai preocupă doar de mica ciupeală și de marea păcălire a contribuabililor creduli.
*Peneliștii par că vor să aibă, la alegerile locale de anul viitor, doar candidați și nu posibili câștigători ai posturilor de primari. De ce s-ar mulțumi alde Săpunaru-Neață-Secară cu atât de puțin pentru a avantaja, din nou, PSD-ul? Se observă, deja, asemenea mișcări în câteva localități importante: Focșani, Mărășești, Suraia, Adjud, Garoafa ș.a.
*Ce se mai agită angajații cu salarii mari de la ROMATSA în ultima vreme! Se dau supărați pe guvern, pe conducere, pe minister, pe concedieri etc. Ba amenință cu greva, ba se răzgândesc și mai negociază. Dar de ce nu au sărit cu protestele, în ultimii 20 de ani, atunci când s-au angajat, pe bandă rulantă, soții, amante, copii, fini, cumetri, frați, nepoți și alții asemenea ai mai marilor vremii? Au tăcut mâlc, de fiecare dată. Iar acum, că se strânge cureaua, au prins glas.
*Tata socru Ilie Sîrbu vrea în conducerea Curții de Conturi. Tupeu de nesimțit, specific politrucilor roșii și securiștilor de ieri, protejați până în zilele noastre. Dar cu dosarele de corupție, cu dosarele, cum rămâne? Le îngropăm în sertare? Serviciile știu de ce!
*Am văzut niște opinii și precizări realiste, prudente, de bun simț pe marginea valul de refugiați din Siria din partea gen.(r) Constantin Degeratu, fost șef al Marelui Stat Major și fost consilier prezidențial. Explicații aplicate, pertinente, dincolo de tumultul răbufnirilor isterice pro sau contra pe care le întâlnim în mass media zi de zi. Dar îl va (mai) băga cineva în seamă? Toți vor senzațional, lacrimi de crocodil, isterie, acuzații ș.a.m.d. Că dă „bine„ atât pentru ratingurile televiziunilor cât și pentru interesele manipulatorilor, indiferent din ce poziție.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu