luni, 26 ianuarie 2015

La Focşani, unirea cu ''penalii'' se făcu



Un tablou ’’penal’’ au văzut în rândul oficialităţilor vrâncenii aduşi de ’’bunăvoie’’ să îngheţe în ploaie pe 24 ianuarie. Câţiva invitaţi oficiali din PSD au ţinut să fie prezenţi alături de Oprişan şi să-i îndulcească acestuia amarul absenţei greilor Ponta, Oprea, Dragnea. Însă, surpriză (chiar aşa?), oficialii din prim-plan se ’’mândresc’’ cu multe probleme de conştiinţă, de moralitate şi de corupţie. Odată afişaţi norodului din Piaţa Unirii, ne-au tras şi un perdaf propagandistic despre ţară, valori, viaţă mai bună, înaintaşi şi alte populisme care ’’sună ca dracu’’ din gura ăstora. Băi, băieţi, ’’patria se cheamă norodul, iar nu tagma jefuitorilor’’! Şi mare dreptate avea Tudor Vladimirescu acum aproape două secole! Să dăm câteva exemple.
Primadona, Marian Oprişan, mai are puţin şi va primi, după aproape 9 ani, prima sentinţă în procesul în care este inculpat pentru fapte de corupţie. Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, este binecunoscut pentru dosarele şi activităţile sale ca politician precum şi pentru ’’aventura’’ din SUA. Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău, este trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Florin Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dîmboviţa, este cercetat pentru trafic de influenţă şi pentru contractele încheiate de firma sa de avocatură cu administraţiile publice locale. Silviu Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, este cercetat pentru trafic de influenţă. Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, este proaspăt implicat într-un scandal sexual pe internet. Marian Neacşu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, este trimis în judecată pentru conflict de interese. ’’Circarul’’ Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, este acuzat, printre altele, că a semnat note la securitate despre colegii săi din spital. Miniştrii Liviu Pop şi Sorin Cîmpeanu sunt doi dintre profesorii care l-au apărat vehement şi prin toate pârghiile/ mijloacele pe Victor Ponta în scandalul doctoratului plagiat şi nu au văzut nicio problemă de furt intelectual. Aşadar, câteva ’’mici’’ amănunte despre cei care ocupă funcţii publice importante în statul român şi care ne sfidează în fiecare zi. Inclusiv în zi de sărbătoare naţională.
La finalul manifestărilor de 24 ianuarie, Oprişan a făcut o scurtă şedinţă foto pe bulevardul Unirii cu membrii şi simpatizanţii PSD. Or fi vrut oamenii să aibă o amintire cu atotstăpânitorul judeţului, că nu se ştie când vor mai avea ocazia!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu