miercuri, 25 iunie 2014

Timpul nu mai avea (are) răbdare

Pe scena politico-mediatico-financiară, învăluită în putorile serviciilor, se joacă la rupere. Aproape toţi au lăsat garda jos. Se cere sânge, mult sânge. Hiene, rechini, aligatori, şerpi, lupi, tigri, vulturi ... numai devoratori, toţi atacă fără cruţare, din toate poziţiile şi părţile. Mai sunt câteva luni. Ori ... ori! Nu mai este loc de încetare a focului, de armistiţiu. De vreun angajament de pace provizorie nici nu mai poate fi vorba. Întorsături, lepădări, surprize, ''adevăruri'', momeli, manipulări ... cât cuprinde. Vor fi răniţi dar şi mutilaţi. Câţi vor rezista asediilor? Câţi vor para loviturile? Ce riposte, strategii, tactici vor adopta? Vor fi, cu siguranţă, victime colaterale. Multe, din păcate. Adică milioane de români care asistă la un circ grotesc, cu buzunarele goale. Că pâine nu mai au cui să ceară. Nici nu ar avea cine să se mai ocupe şi de aşa ceva. Scopul politicienilor scuză mijloacele şi explică situaţia. Semeni vânt, culegi furtună! Valabil pentru toţi: Băsescu, Ponta, Voiculescu, Ghiţă, serviciile de informaţii, Crin, Blaga, Tăriceanu, Udrea, Dragnea, Sîrbu, Hrebenciuc etc.

PS - mi-aduc aminte de celebrul scandal ''Ţigareta'', din perioada guvernării CDR, în care au fost implicaţi, printre alţii, sepepiştii Nicu Anghel şi Gheorghe Truţulescu. Iar în scandal s-a strecurat şi numele lui Dragoş Constantinescu, nimeni altul decât fiul preşedintelui României de la acea vreme, Emil Constantinescu. Şi, odată cu acest scandal, ne-am lămurit de jocurile pe care le făceau şefii serviciilor secrete numiţi de CDR: la SRI - Costin Georgescu şi Mircea Gheordunescu, la SIE - Cătălin Harnagea. Consecinţe?
- Emil Constantinescu s-a declarat învins de servicii şi a renunţat să mai candideze pentru al doilea mandat de preşedinte;
- PNŢCD a fost îngropat definitiv;
- partidele non-PDSR/PSD (PD, PNL, ApR) s-au sfâşiat între ele în anul electoral 2000.
Acum îl vom auzi şi pe Băsescu spunând că a fost învins de servicii? Oare SRI şi DGIPI - dar şi celelalte structuri informative - şi-au stabilit, deja, favoriţii pentru alegerile prezidenţiale de anul acesta şi pentru anul electoral 2016?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu