vineri, 14 septembrie 2012

La dreapta prin stânga

Distractive, pentru simplul cetăţean, sforţările şi mişcările pe care le fac unii politicieni pentru constituirea unei alianţe de dreapta. Se ceartă, se împung şi se persiflează membrii PDL între ei, pedeliştii cu cei din jurul lui MRU, oamenii lui MRU cu cei ai lui Neamţu, ţărăniştii (care mai sunt) între ei, pedeliştii cu ''ungurenii'' şi ''nemţenii'' şi altele asemenea. Iar ei denumesc toate astea acţiuni de coagulare a forţelor de dreapta!!!??
Chiar zilele acestea, tinerii PDL, în frunte cu naşul Mustea jr, se întâlnesc la mare pentru dezbateri şi destrăbălare, sub sloganul ''Înainte prin dreapta''. Sigur că toţi vrem să progresăm, să mergem înainte. Mai facem şi pauze, mai ocolim, mai trecem de obstacole, dar tot înainte vrem să mergem. Acum, dacă tinerii pedelişti vor să o ia prin dreapta, e opţiunea lor. Însă doar declarativ, pentru că partidul lor se înconjoară numai de oameni de stânga. Adică o luăm pe la dreapta dar prin stânga. Aşa cum se întâmplă şi pe la Vrancea, unde liderii PDL s-au bucurat că preşedinte al Partidului Forţa Civică era un om de stânga (Cristian Onia), impus de Oprişan, nepot de-al unui şmecher roşu care toacă de ani buni muuuuuulţi bani publici (Victor Roman). Acum se arată de-a dreptul încântaţi că un şmecher de Bucureşti, care face cărţile în partidul lui MRU (Ştefan Pirpiliu), l-a înlocuit pe Onia cu un alt protejat de-al lui Oprişan, un avocat pe nume Adrian Ploscaru. Cu asemenea mişcări şi evoluţii ''de dreapta'', Pirpiliul ăsta şi cei din jurul lui nu par a face jocurile lui MRU. Sunt mult mai pământeni şi dâmboviţeni: îşi fac propriile jocuri, îşi satisfac interesele personale şi ale celor care îi manipulează, important e doar cât câştigă ei personal.
De exemplu, ar putea fi următorul scenariu: în contul dosarelor de corupţie şi ''referendumul'' din 29 iulie, Marean a promis că va ''scoate'' pentru viitoarea alianţă politică de dreapta doi deputaţi şi un senator. Adică rezultatul maxim obţinut vreodată de vreo construcţie de dreapta în Vrancea, fie că se numea CDR, PNL, PD, PDL sau Alianţa DA. Prin urmare, naşul Mustea jr ar avea asigurat tot Colegiul 1 Focşani iar Alin Trăşculescu va obţine un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărăşeşti. Rămâne în discuţie colegiul de senator al Sorinei Plăcintă. Aici va fi impus, probabil, un om de la Bucureşti, poate din partea lui Pirpiliu-MRU. Pentru că se va face în aşa fel încât formaţiunile ce se vor alia cu PDL în Vrancea să fie neînsemnate, neperformante şi fără personalitate/ personalităţi. Şi de aceea nu au unii nevoie de formaţiuni bine organizate în jurul PDL-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu