Prefectul județului Vrancea, Sorin Hornea, are de achitat un credit mai vechi iar creditorul a apelat la o firmă de recuperare pentru a-și încasa banii. Această firmă va face recuperarea creditului prin executorul judecătoresc Bogdan Mircea, din Adjud, fratele fostului prefect Dragoș Mircea. Modalitatea de recuperare a creditului este poprirea pe salariul de prefect. Angajatorul, în speță Instituția Prefectului Județul Vrancea, nu a dat curs solicitării executorului privind poprirea pe salariul prefectului și, prin urmare, s-a apelat la instanță. La rândul său, Sorin Hornea a contestat executarea în instanță.
Astfel, pe rolul Judecătoriei Focșani, Secția Civilă, s-a înregistrat, pe data de 17 august, cu numărul 11065/231/2016, acțiunea de executare: petent este Biroul Executor Judecătoresc Mircea Bogdan Constantin, creditor este SC Kruk Internațional SRL, debitor este Hornea Sorin Ionel Florin iar Instituția Prefectului Județul Vrancea are rolul de terț poprit. A doua zi, pe 18 august, s-a înregistrat tot pe rolul Judecătoriei Focșani, cu numărul 1263/173/2016, contestație la executare: Hornea Sorin Ionel Florin este contestator, SC Secapital S.A.R.L. (firmă cu sediul central în Luxembourg, care se ocupă cu preluarea creanțelor de la bănci și instituții financiare) prin SC Kruk Internațional SRL și Biroul Executor Judecătoresc Mircea Bogdan Constantin sunt intimați. La cele două acțiuni depuse, instanța nu prezintă alte amănunte legate de data primei înfățișări.
Nici prefectul Sorin Hornea nu a oferit mai multe amănunte cu privire la acest creditat neachitat pentru care este executat silit.”Este vorba de un credit mai vechi, nu pot să vă spun exact despre ce sumă este vorba și în ce an l-am contractat”, ne-a spus Sorin Hornea. Conform declarației de avere postată pe site-ul Instituției Prefectului Județul Vrancea, la capitolul ”Datorii” prefectul Sorin Hornea figurează cu un credit în valoare de 34.950 de euro, contractat în anul 2005 la Banca Comercială UniCredit Țiriac, scadent în anul 2019. La executarea silită prin poprirea pe salariu se oprește, lunar, circa o treime din salariul debitorului respectiv până la recuperarea creanței.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu