luni, 15 februarie 2016

Apelul la decență al PSD sau hoțul strigă hoții

Apropierea campaniei electorale pentru alegerile locale scoate din letargie scena politică județeană. O primă ”încălzire” s-a făcut săptămâna trecută, la ședința primarilor de comune. Cu Marian Oprișan în rol de primadonă, înconjurat de o masă de figuranți, și cu primarii PNL puși la colțul scenei. Am (re)văzut modelul ”clasic” de comportament al liderului PSD, fără să ne mire deloc. Câțiva primari PNL l-au ”șicanat” și de aici s-a iscat o busculadă de declarații. După reacția primarilor PNL, a venit și răspunsul șefului primarilor PSD, Vasile Vatră. Primarul din Gugești, în calitate de președinte al Asociației Comunelor din România filiala Vrancea, a transmis un comunicat prin care își apără șeful de partid și lansează atacuri la adresa colegilor primari de la PNL. Dacă tot a vrut să dea un răspuns politic, Vatră trebuia să folosească sigla de partid și nu umbrela Asociației Comunelor. Era ”decent”, după cum îi place să se exprime în comunicatul politic.
Dar ce spune șeful primarilor de comune din județ? În primul rând, face un ”apel la decență”. Decență la Oprișan&PSD? Vasile Vatră susține că ”ura nu poate ține loc de rațiune” și că primarii PNL au demonstrat ”o ură personală, care evident le orbește judecata”. Pfuaaaiii! Parcă s-ar repezi la gâtul lui Oprișan. Îi acuză pe alții de ceea ce se întâmplă în ograda păstorită de șeful său de partid. Păi numai de ”rațiune” și ”decență” a dat dovadă Oprișan până acum!? Liderul PSD a demonstrat, de atâtea ori, că resentimentele personale îi afectează judecata și deciziile. Iar când îi spui unui primar, de față cu zeci de edili, cu prefectul județului, cu reprezentanții Poliției, Finanțelor și ai altor instituții publice, că ”o să mă ocup eu personal de afacerile tale” ... asta se numește ”decență”, ”rațiune”, ”judecată”? Mai spune primarul PSD de la Gugești că ai săi colegi de la PNL ”folosesc întâlnirile pentru dispute politice”. Este exact ceea ce fac Oprișan și oamenii săi în ședințele Consiliului Județean, ale Consiliului Local Focșani și ale celorlalte administrații publice locale, în adunările organismelor/ asociațiilor care reprezintă administrațiile și instituțiile statului român. Apoi, primarul pesedist susține că locuitorii comunelor administrate de primari PNL sunt ”prizonieri ai subdezvoltării”. Păi subdezvoltat este întreg județul Vrancea, condus din 1990 și până acum de oamenii lui Iliescu din FSN/FDSN/PDSR/PSD, de la ”tătucul” Giurgea și până la imberbul Oprișan (cu tot cu șefii de instituții publice și o parte din ”minunații” oameni de afaceri care i-au susținut, care au dat și au primit în consecință). 
De cealaltă parte, reacția președintelui PNL Vrancea este, așa cum am mai spus, cel mult împăciuitoare. Cătălin Toma nu se raliază colegilor săi primari și ar cam vrea să întoarcă și celălalt obraz. Ca să fie liniște și pace! ”Din păcate atacul electoral lansat de dl Oprișan tinde să se transforme într-o dispută electorală, datorită precizărilor mai mult sau mai puțin obiective susținute de dl. Vasile Vatră. Să reținem că, într-adevăr, ''jignirile nu pot ține loc de explicații în fața alegătorilor''. Aș adăuga că, ținând cont de contextul incidentului, să nu uităm ca suntem colegi, primari ai comunelor vrâncene și scopul nostru principal este, tot cum spunea dl. Vatră, satisfacerea problemelor și doleanțelor cetățenilor, nu a conducătorilor”, se arată într-un comunicat de astăzi al PNL Vrancea, dat ca să fie ceva dat ca replică, nesemnat, dar, pare-se, asumat de liderul PNL.

PS - iar pentru președintele PNL Vrancea, intrat într-o vâltoare politică pe care nu și-o dorește în ruptul capului, încă ceva. După cum spuneți (și lumea așa vă cunoaște), sunteți un om educat, decent, cu principii, profesor la bază, și, prin urmare, poate că n-ar strica să trimiteți comunicate scrise corect din toate punctele de vedere. Nu știu cine vi le scrie. Cu siguranță ar trebui să vă uitați atent pe ele și să le corectați. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu