luni, 24 octombrie 2011

Restante

* Iarna da fiori focsanenilor racordati la ENET. Si, pentru ca tot am ajuns intr-o situatie ce pare fara iesire, ne incalzim cu declaratiile sforaitoare ale politicienilor pe acest subiect. Proaspat instalatul prefect Hornea nu a dat aviz de legalitate hotaririlor Consiliului Local Focsani privind majorarea tarifului gigacaloriei furnizata populatiei la 400 de lei. La rindul sau, primarul Didi spune ca nu poate acoperi o subventie prea mare, asa ca s-ar putea sa raminem fara agent termic in lunile urmatoare. In acest timp, noi urmarim ping pong-ul declaratiilor politice, sublime dar nefolositoare pentru cei 55% dintre focsaneni racordati, inca, la ENET. Atacul la administratia locala PSD pare a fi si parte a unui joc politic, chiar a unor negocieri politice mult mai interesante ce s-ar putea derula intre PDL si PSD. Mai ales ca se apropie anul electoral. Asteptam mutarea "salvatorului" Vrancei.
* Daca tot am amintit de noul prefect, as adauga doar ca, in sfirsit, le mai vine unora mintea la cap, uneori. Ma refer la cooptarea in noua echipa de la conducerea Prefecturii Vrancea a lui Romeo Paul Postelnicu, despre a carui competenta in administratia publica nu mai are sens sa mai vorbesc.
* Penelistii incearca sa acopere bulversarile din organizatia de Focsani, odata cu decapitarea lui Radu Ignat. Insa posibila impunere (ma rog, asa-zisa alegere) a ginerelui omului de afaceri Vasile Rosca in fruntea organizatiei PNL Focsani nu va fi pe placul liberalilor cu vechime in partid. Dar, daca si-a dat acceptul Oprisan, atunci inseamna ca Laurentiu Tigaeru Rosca e potrivit in conducerea PNL.
* Iar de toate framintarile din PNL cine credeti ca profita, politic vorbind? Nimeni, zic eu. Altii incearca sa acrediteze ideea ca PDL ar putea profita. Intr-adevar, ar putea. Dar nu s-a facut nimic pina acum in acest sens. Cel putin, nu s-a observat nimic concret. Poate ca pedelistii de pe malul Milcovului nu stiu, nu pot sau nu vor... Sau toate la un loc.
* Generalul de intendenta Gabriel Oprea (care a acumulat tresele mai ceva ca Napoleon!) a prezentat recent un tandem cistigator pentru UNPR-ul sau la alegerile locale din Iasi: Simirad-Ciuhodaru. Oare o gasi o echipa cit de cit multumitoare prin Vrancea? Ca de cistigat nu se pune problema. Poate ii aranjeaza amicul Oprisan o echipa pe placul sau. Are experienta si nu cred ca s-ar supara cineva.

vineri, 7 octombrie 2011

De-ale noastre

* Doua judecatoare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt anchetate pentru fapte de coruptie. Pe la Vrancea cind se vor opri cei de la DNA? Ca ar avea ce sa caute. Plus influentele politice rosii care razbat prin toti porii cladirii in care se face, chipurile, dreptate. Si una de cancan (adevarata, din pacate) - o judecatoare "buna" are optiuni clare: numai euroi! Nici nu vrea sa auda de vreo convertire in leul nostru amarit!
* Turbulentele recente din organizatia PNL Focsani au la baza un principiu mai nou stabilit in PNL Vrancea si respectat cu strictete: cine nu se pleaca in fata lui Oprisan inseamna ca e impotriva PNL-ului! In ritmul asta, doar istoria va mai consemna ceva de partidul Bratienilor. Stim ca politica e arta compromisului dar pe meleagurile mioritice e mai degraba mocirla compromisului.
* Iar s-a bagat tare cu demagogii de toate culorile in Consiliul Local Focsani pe tema situatiei dezastruoase a ENET-ului. Am vazut ca cei aflati la butoanele ENET dau vina pe Basescu si guvernul Boc. Ar fi de inteles. Dar cei care conduc Vrancea, Focsaniul si regiile de utilitati publice de 20 de ani? Alde FSN-FDSN-PDSR-PSD, Oprisan, Latcan, Bacinschi, Vasilescu, Popescu ...
* Despre partiduletul generalului Oprea, amic de-al lui Oprisan, nu se aude mai nimic in Vrancea. Se stie ca e condus de un om de-al lui Tata Mustea si e populat cu oameni de-ai lui Oprisan. Firesc, nu-i asa? Ca doar nu era sa-si arate muschii (care muschi?) vreun portocaliu de pe malul Milcovului si sa-l sfideze pe "presedintele" Vrancei!