miercuri, 14 august 2013

Adunate

* Se agită marii profitori de bani publici pe tema Agenţiei Naţionale de Integritate. Cică li se limitează accesul la banii noştri multor aleşi locali prin aplicarea legii ce reglementează situaţiile de incompatibilitate şi conflictele de interese. Ce durere! Cei mai cătrăniţi sunt, desigur, mahării PSD (plus câţiva din PNL). Ei nu vor să respecte legea ANI, emisă chiar de guvernul PSD în anul 2003! Deşi cunosc prevederile legii ANI de circa 10 ani, baronii mai mari sau mai mici ai USL urlă acum că sunt lucraţi de o instituţie a statului. Ce mai fac banii publici şi interesele personale din unii indivizi...
* Zona Milcovul-Gologanu-Slobozia Ciorăşti tinde să depăşească zona Homocea în privinţa tăierilor - ilegale - de animale (şi nu numai). S-a constituit un fel de gaşcă în zonă, protejată politic. Dar nici oamenii legii nu par interesaţi să elimine ilegalităţile din zona respectivă. Acum câţiva ani şi un italian ce investise ceva bani pe acolo a fost ţepuit de un localnic şi a rămas cu buza umflată. Şi organul, domnule, organul, ce face? E moleşit, să trăiţi, de atâtea protocoale şi lovele!
* Legături strânse cu zona asta are şi fostul asociat al lui Trăşculescu. Individul, deşi a dat numeroase ţepe şi are abatorul în lichidare, execută la greu tăieri de animale prin judeţ. Are măcelării şi magazine alimentare prin pieţele din Focşani şi acţionează nestingherit, protejat fiind, bineînţeles. Mai mult, cică îşi va cumpăra propriul abator scos la vânzare, prin intermediari, la un preţ derizoriu.
* Cică Oprişan ar cam vrea să pună taxă pe utilizarea drumurilor judeţene! Adică, după ce că sunt jalnice (dar reparate cu mulţi bani publici pe hârtie), fraierii de votanţi ar urma să mai scoată nişte bani din propriile buzunare pentru că sunt nevoiţi să-şi strice maşinile pe drumurile judeţene! Asta e, dacă e loc de jecmăneală, de ce nu!
* Aşa cum am mai scris, milionarul deputat Nica-Bratosin, cu care i-a fericit Oprişan pe focşăneni, nu scapă niciun prilej de a-şi face propagandă electorală pe bani publici. După copii, profesori, sportivi, pensionari, deputatul roşu s-a aruncat pe militarii răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan care au primit titlurile de cetăţeni de onoare ai Focşaniului. Ne aşteptăm să-l vedem şi pe la cimitir, cum se bagă în seamă printre morminte!
* După cum e/in-voluează ancheta în cazul petrecerilor din Spitalul Militar din Focşani, observăm că ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a dat liber la paranghelii în instituţiile MApN. Că altă explicaţie nu găsim la înmormântarea anchetei respective. Alo, domnu' ministru Duşa, aşa era şi pe vremea tinereţii matale de activist de frunte al UTC şi PCR din Harghita?
* ''Relaţiile'' deosebite ale lui Oprişan la vârful PSD, USL, Guvernului şi Parlamentului României s-au materializat prin prezenţa leşinată a vicepremierului Gabriel Oprea la manifestările din 6 august de la Mărăşeşti. Doar prietenul Oprea - generalul ăla de intendenţă promovat la apelul lovelelor şi proprietăţilor imobiliare de toţi şefii, Iliescu, Năstase, Băsescu, Ponta -  a catadicsit să vină la aceste manifestări, foarte plictisit şi arogant, de altfel.
* La aproape 24 de ani de la lovitura de stat din 1989, se reia tema torţionarilor comunişti. Asta-i România contemporană pe care ne-a impus-o tovarăşul Iliescu, ce ne mai mirăm? Că doar noi, românii, am ''vrut'' să-i omorâm pe soţii Ceauşescu în ziua de Crăciun! Noi, românii, am creat false ambuscade şi mii de terorişti în decembrie 1989 care să-i ucidă pe unii dintre noi şi să legitimăm nişte lepre în fruntea statului! Noi, românii, am urlat pe străzi ''nu ne vindem ţara'', ''noi muncim, nu gândim'' sau ''moarte intelectualilor'' doar pentru a ne falimenta propria ţară şi a le asigura câtorva parveniţi viitorul pe spatele nostru! Noi, românii, am fost disperaţi să aducem în locul regimului Ceauşescu regimul Iliescu, cu securişti şi comunişti din linia a doua şi a treia care, oricum, ar fi ajuns la butoanele principale şi în regimul comunist! Noi, românii, am vrut să ne distrugem ţara şi să ajungem să fim trataţi la mişto prin Europa, să fim luaţi/ făcuţi la bucată şi să ne batem joc de propriile valori! Dar, asta-i România democratică a lui Iliescu pentru că asta am vrut, nu-i aşa? Şi, să nu uit, în România democratică a lui Iliescu, s-a putut dezvolta unul ca Oprişan în Vrancea. Îi mulţumim tovarăşului Ilici pentru acest privilegiu, precum şi tovarăşului gen. Cîndea pentru că l-a protejat şi l-a promovat pe al nostru Marian!