marți, 14 mai 2013

Întrebări restante

* Cine va fi mâna dreaptă a lui Bacinschi, aşa-zisul city manager al Focşaniului, viitorul candidat al PSD la fotoliul de primar al oraşului: Cătălin Vrabie sau Bogdan Matişan? Sau va scoate Oprişan pe altcineva din joben?
* Cu ce a greşit Cătălin Vrabie, aflat în ascensiune fulminantă în PSD, în administraţia locală şi în manevrele publice pe multe milioane de euro din ultimul an, de a cam fost dat, aparent, la o parte din prim plan? O fi greşit cu ceva în faţa şefului?
* Cine a cerut 500.000 de lire sterline drept ... comision pentru a permite unei mari firme de lenjerie intimă din Marea Britanie să deschidă, acum ceva ani, o fabrică în Focşani, cu sute de angajări din judeţ? Ăia au renunţat la Focşani şi au deschis fabrică la Buzău. Şi le merge bine. La fel şi angajaţilor şi bugetelor locale respective.
* De ce nu a mai preluat (în anul 2000) concernul european Union Fenosa gaura neagră a Focşaniului - ENET - unde primăria pompează sute de miliarde de lei în fiecare an, din banii noştri, bineînţeles? Era vorba tot de ... comision?
* Când vor fi numiţi noii şefi politici de la două din societăţile ELECTRICA din Focşani: Eduard Lambrino (PNL) la AISE şi Liviu Oloeriu/ Bogdan Matişan (ambii PSD) la AFEE?
* Mai trăieşte PDL Vrancea? Şi cu cine?
* Cine a cerut 25% din afacere unei firme celebre de fermoare din lume care venise acum vreo 9 ani să înfiinţeze o fabrică de profil în Focşani şi să angajeze vreo 800-1000 de vrânceni? Şi ăştia tot la Buzău şi-au deschis fabrică, până la urmă. Şi încă funcţionează, cu toate beneficiile de rigoare, pe care cel mai ... cel din Vrancea ni le-a refuzat nouă.
* De ce menţine conducerea Ministerului Apărării Naţionale starea de incertitudine şi tensiune din Spitalul Militar Focşani şi nu ia nişte decizii clare în urma scandalului cu fotografiile indecente (plus ceea ce s-a mai descoperit în ultimele săptămâni)? Are comandantul Adochiţei prea multe relaţii la minister şi la Direcţia Medicală?
* Oare de ce lanţul de centre comerciale WALMARKT ne-a ocolit acum câţiva ani, deşi venise să se instaleze şi în Vrancea, şi s-a reorientat spre Buzău? Ce le fac ăştia din Buzău la investitori de tot ni-i ''fură''?
* De ce s-au alocat 1,6 miliarde de lei vechi din bani publici pentru o arătură şi o semănătură pe terenul Milcovul 2, lucrări executate de firma fratelui lui Marean? La o primă evaluare, manevra respectivă se executa cu vreo sută de milioane de lei vechi. Şi de ce se fac lucrările acum, cu închiderea terenurilor respective, în plină activitate competiţională, şi nu pe timpul verii?