luni, 18 februarie 2013

Surprize?

* Auzi, dom'le, ce surpriză că Băsescu o susţine pe Elena Udrea iar USL îl susţine pe Vasile Blaga! Păi Băsescu o promovează pe blonda Elena de vreo 8 ani, ce mare noutate! Iar aşa-zisul buldog Vasile este cel mai potrivit pentru PSD şi PNL la conducerea PDL. Că nici nu mai ieşea Blaga senator anul trecut dacă nu se dădeau peste cap liderii şi susţinătorii USL! Şi acum ăştia doi se luptă la baionetă ... pentru ce? Care să fie cel care stinge lumina în clădirea de pe Aleea Modrogan şi duce partidul la pieire? Pentru că nici Blaga nici Udrea nu reprezintă soluţii viabile pentru relansarea PDL.
* Tot mai mulţi alegători se bat cu palma pe frunte (nu de bucurie) când văd ce le oferă guvernarea confortabilă a USL. Confortabilă doar pentru câţiva, bineînţeles! Cică nu se aşteptau să fie atât de tare păcăliţi în cursul anului electoral 2012! Ce surpriză!
* Deşi se află la începutul celui de-al patrulea mandat (!?!?), primarul Didi nu prea mai are niciun cuvânt de spus prin administraţia focşăneană. Nu că, din anul 2000 şi până acum, ar fi contat decisiv opiniile sale! Deciziile, controlul şi şmecheriile sunt aproape în totalitate -surprinzător? - în mâna cuplului naş-fin Vrabie-Necula. Vom reveni.
* Deputaţii PNL, cu ascendent roşu, Nini Săpunaru şi Laurenţiu Ţigăeru Roşca recunosc nonşalant că, cel puţin în acest an, nu se poate face mai nimic din cele promise cu atâta sârguinţă în a doua jumătate a anului trecut. Votanţii să aibă răbdare, aşa cum au de 23 de ani, şi, poate, vor primi ceva firimituri în anii electorali 2014 şi 2016, conform promisiunilor din 2012. Surprinzător, nu-i aşa?
* Tot cei doi deputaţi galben-roşu susţin că nu-i interesează şi nu vor lua deloc în seamă ce spune opoziţia, atâta câtă e ea acum şi cât de anemic se manifestă. Specific democraţiei roşii originale, promovată de tovarăşul Iliescu încă din Decembrie '89. Ce surpriză!   

miercuri, 6 februarie 2013

Adunate

* PDL în opoziţie este sublim dar lipseşte cu desăvârşire. În ritmul ăsta, PDL va ajunge, eventual, un partid de buzunar, de circa 8-10%, numai bun pentru a intra în diverse combinaţii politico-financiare, în beneficiul lui Blaga&comp. Liderii PDL nu au niciun fel de strategie, nu fac decât opoziţie de faţadă şi par mulţumiţi cu bălăceala în care se zbate partidul (de pe urma căruia au făcut ceva parale, să nu fie de deochi!). Nu pare a se gândi nimeni în mod serios la o construcţie politică de centru-dreapta, eventual sub un nume nou şi care să se poată impune în conştiinţa publică până la viitoarele alegeri.
* Observăm că aproape tot ce nu era bun în România până acum vreun an a devenit bun în ultimele luni! De exemplu, regionalizarea promovată în urmă cu un an, în conformitate cu cerinţele UE şi care prevedea, printre altele, scăderea birocraţiei, era criticată vehement de Ponta, Crin&comp. Acum, regionalizarea este un proiect prioritar al guvernului dar cu păstrarea funcţiilor publice de către politicienii judeţeni şi cu mărirea aparatului administrativ.
* În 1991 s-a votat o Constituţie pentru Ion Iliescu iar în 1992 Ilici&comp au fost aproape de pierderea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale. ''Noroc'' cu aventura PNL-ului condus de Radu Cîmpeanu care a părăsit, arogant şi suspect, Convenţia Democrată, asigurând, astfel, succesul electoral al foştilor comunişti. Reîntărită, CDR a câştigat alegerile în 1996. În 2003 Iliescu&Năstase şi-au creat Constituţia după bunul plac (votată curat ''democratic'' timp de 2 zile). Iar în 2004 Băsescu şi Alianţa DA au preluat puterea. În 2013 Crin, Ponta&Dragnea vor o nouă Constituţie, conform propriilor idei şi interese. Ce se va întâmpla la următoarele alegeri parlamentare şi prezidenţiale?
* Văd că ăştia de la puterea cu peste două treimi se luptă tot cu Băsescu. Deşi aruncă este tot că Băsescu nu mai reprezintă nimic şi ar fi terminat politic.
* România are cele mai multe taxe şi impozite din Uniunea Europeană. Aferim!
* Mulţi români constată pe zi ce trece că 2013 va fi anul scumpirilor la toate. De parcă ar fi fost păcăliţi şi manipulaţi cu bunăstare şi progres astă toamnă...
* Clasa zero a lui Funeriu rămâne, legea sănătăţii seamănă izbitor cu proiectul controversat de anul trecut, bugetul educaţiei e la fel ca pe vremea lui Boc, pensiile nu se majorează cu 6%, conform legii, ci cu 4% şi altele asemenea.
* Cabinetele conduse de Ponta nu au respectat acordurile şi convenţiile stabilite cu FMI, BM şi CE şi, prin urmare, România s-ar putea împrumuta cu dobânzi majorate de pe pieţele financiare internaţionale.
* Prin Germania, politicienii care au plagiat îşi pierd titlurile de doctori şi funcţiile publice. Ce fraieri! Noi, românii, nu înţelegem deloc asemenea ''aberaţii''.
* Oprişan şi ai lui au botezat 2 străzi din Focşani cu numele unor privilegiaţi ai regimului comunist: Sergiu Nicolaescu şi Mircea Diaconu. În acelaşi spirit, propunem ca, urmare a contribuţiei la propăşirea Vrancei, la bunăstarea şi progresul vrâncenilor, şi alte străzi să fie botezate, după cum urmează: Simion Dobrovici, Petrică Stoica, Ion Iliescu, Maria Ghiţulică, Niculina Moraru ş.a. Iar ca un corolar, simbolurile Vrancei să poarte, toate, un supranume - Oprişan. Unde eşti, tu, Ţepeş, Doamne?