luni, 28 noiembrie 2011

Coincidente

* Atot-facatorul Vrancei a dat ordin primarului Didi sa deschida Bld. Unirii in ziua si la ora cind vrea muschii lui. Asa ca s-a si intimplat acest lucru, dupa pohta si directiva celui mai ... cel al Vrancei. Daca tot deschide Oprisan strazile la comanda sa, atunci sa dea ordin sa vina caldura, sa creasca pensiile si salariile, sa se desparta apele, sa se aprinda becurile, sa se opreasca vintul, sa apara soarele si multe altele la care legendarul Moise nici nu visa!
* Nu stiu cum s-a intimplat ca, atunci cind am vazut ordinul lui Oprisan in propriul monitor, mi-am adus aminte de niste articole din presa locala si nationala din ultimele 2 luni. De exemplu, imi atrasese atentia un articol din Evenimentul Zilei cu titlul "Feriti-va de suti!". In articol ni se prezentau metodele de furat portofele si zonele cele mai periculoase, precum garile, autogarile, mijloacele de transport in comun si locurile aglomerate, in general. De ce nu s-o fi scris articolul asta acum vreo 30 de ani, poate mai invatau cite ceva (si se fereau) toti cei treceau prin Gara Focsani! Plus ca uite unde s-a ajuns, de la portofelele din genti si buzunare la portofelele uriase din fondurile publice! Un alt articol recent din presa nationala avea o concluzie paguboasa dar adevarata despre tara noastra: Romania e tara in care portofelul coboara cu o statie inaintea ta! Si cite au coborit acum ceva ani prin Statia Focsani...
Iar din presa locala am aflat, cu bucurie, ca un sut a fost prins! Am tresarit o secunda, apoi mi-am revenit. M-am bucurat, intr-adevar, ca a fost prins un sut, insa, din pacate, nu a fost prins si reeducat cel care ar fi trebuit la timpul potrivit. Poate avea si judetul nostru o sansa...

luni, 14 noiembrie 2011

De luni

* Guvernul Boc se pregateste sa dea iar cu bita in balta in ceea ce priveste invatamintul. Dupa ce le-a facut salarii de rahat majoritatii cadrelor didactice, executivul propune pentru 2012 un buget de doi lei Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, mai mic si decit cel de anul acesta. Asta da strategie pentru viitorul tarii!
* De multi ani procurorii vrinceni primesc tot felul de laude de la superiorii lor. Raminem, insa, cu o nelamurire: sunt laudati si cei care se ocupa, direct sau prin intermediari, de anumite fapte pe care ei le ancheteaza (bisnituri onorabile, ce mai!), precum camataria, protejarea "smecherilor", traficul de masini si alte produse etc? Pentru ca observam ca unii din procurorii astia "intreprinzatori" sunt apreciati si chiar promovati!
* Sapunaru (nu stim daca din proprie initiativa) il promoveaza tare in ultima vreme pe un cunoscut jucator de pe ... piata judeteana, ginerele socrului sau, pe nume Laur Tigaeru Rosca. Vrea sa il puna chiar presedinte la organizatia Focsani si, apoi, sa candideze, eventual, pentru vreo functie publica. Mai ales ca proaspatul politician-jucator a revenit, intarit, la firmele socrului, dupa o vacanta binemeritata petrecuta pe meleaguri exotice (ex - Thailanda) in compania prietenului sau de la Politia Rutiera, Viorel Gheorghe. Au fost impreuna, ca doi gugustiuci. Unde mai pui ca omul are si acceptul lui Marian...
* Se observa din ce in ce mai mult ca astia care conduc PDL Vrancea se comporta, in anumite, privinte, precum PSD Vrancea pe vremea cind partidul rosu era mare si tare in guvernarea Nastase. A nu se intelege ca acum PSD nu mai e mare si tare prin Vrancea... Doar se trag din aceeasi seva! Un exemplu il reprezinta atitudinea fata de jurnalisti. Le uram "succesuri"! Tuturor!
* Tot suntem la capitolul atitudine fata de jurnalisti. Seful PNL Vrancea vede, de cind sta strins imbratisat cu eminenta cenusie a PSD din PNL Vrancea (Kanty Popescu), numai ziaristi portocalii in jurul sau. Doar cei de la monitorul lui Marean sunt buni pentru el. Asta era si visul lui Nini de citiva ani: sa-l dea de bine ziarul "inamicului" sau politic! I s-a indeplinit!

joi, 10 noiembrie 2011

Pe scurt

* Mici jocuri de glezne prin politica mioritica in ultimele 2 saptamini. Exemple: pretul gigacaloriei, referendumul privind reorganizarea, suspendarea primarului din Vidra (PSD) s.a. Toate discutate intre 4 ochi de Alin si Marian la un hotel de lux din Bucuresti, preferatul celui din urma. Ghiciti cine are de cistigat?
* La ultima sedinta a Consiliului Judetean s-a remarcat din nou avintul proletar al functionarilor publici din CJV si al angajatilor de la monitorul lui Marean care vociferau de mama focului si-i luau la misto pe consilierii care nu se incadrau pe aceeasi linie trandafirie de plecaciune in fata celui mai cel ... al judetului. Sa le fie de bine! Doar traiesc pe banii nostri!
* Tot la ultima sedinta, omul de baza al lui Marean din CJV - Raluca Dan, secretarul judetului - nu s-a mai putut abtine si a scapat niste damfuri politice trandafirii de mai mare dragul. Exact dupa sufletul sau si al sefului.
* Damfuri rosii se miros peste tot si prin Inspectoratul de Politie Judetean Vrancea. Aceasta institutie de baza a unui stat de drept (ce limbaj de lemn am gasit!!!) e condusa pina in ultimul cotlon de oameni cu viziuni rosii si in beneficiul sefului celor 3 trandafiri. Adica Politia Vrancea e condusa de oamenii PSD cu acceptul si pe guvernarea portocaliilor. Asta da democratie!
* Marti seara, la OBSERVATORUL Antenei 1, ora 19.00, a aparut o ancheta jurnalistica exemplara despre sifonarea multor sute de milioane de lei de la Loteria Romana prin intermediul unor baieti destepti. Printre acestia se numara si Liviu Jitea. Mira pe cineva? E prietenul multora de prin politica. Iar unii dintre ei sar de cur in sus daca zici ceva de el.
* Cind a aparut zvonul cu numirea lui Dragos Mircea in functia de subprefect, monitorul lui Marean a executat imediat citeva materiale contra, la dorinta sefului. De citeva zile e tacere. S-a fisiit. Zvonul. Poate ca va fi numit, poate ca nu...
* Cica Sorina Placinta se va ocupa de eutanasierea ciinilor vagabonzi din Bucuresti. Nu vine si pe la Focsani sa se ocupe de javrele de pe malul Milcovului, care se imbuiba cu muuuuulti bani publici si au diverse culori?

miercuri, 2 noiembrie 2011

Adunate

* Reiau problema furnizarii agentului termic in Focsani. Trebuie sa recunoastem ca vom trai toata iarna cu spectrul taierii caldurii si a apei calde de catre ENET. Datoriile sunt departe de a se achita si nici perspective optimiste nu sunt. Politicienii nu gasesc altceva de facut decit sa se certe intre ei, pe banii si nervii nostri, si se caroteaza reciproc la orice initiativa. Poate, poate mai pune botu' vreun fraier si-i mai voteaza la anu'! In schimb, au grija sa-si protejeze clientela. De exemplu, multi functionari publici cu pozitii importante, magistrati, politisti etc, chiriasi in locuinte de serviciu date prin "grija" celui mai cel ... al Vrancei, nu-si mai achita de mult timp facturile la utilitati. Printre care si cele la ENET. Unde mai pui ca multi dintre astia au si alte locuinte, dar nu pe numele lor, (basca ceva venituri peste medie) sau chiar s-au mutat din apartamentele de serviciu pe care le-au pus la dispozitia unor rude, prieteni, cumetri etc. Bineinteles, nimeni nu stie nimic despre aceste aspecte!
* Scandalul parfumurilor declansat zilele trecute in Focsani este comic. Oare cei care se ocupa de cazul Dan "Parfum" de prin politie, parchet, judecatorie etc fac filaj sub acoperire de vreo 20 de ani, tot cerindu-i acestuia parfumuri, tricouri, ochelari de soare si altele doar ca sa-l tina sub supraveghere? Si, acum, s-au trezit unii cu fata la perna si au transmis ordin sa-l umfle pe "Parfum", ca ramasese ultimul evazionist din judet... Dar daca ai imprumutat ceva singe in instalatii de la sefu', precum unul Misaila, atunci exista o explicatie.
* Se observa de citeva saptamini un fel de emulatie in ceea ce priveste furturile din paduri. E adevarat, seamana cu o furtuna intr-un pahar cu apa. Vad ca pica doar citiva pioni. Am pus si pariu cu mai multi cunoscuti ca pestii cei mari nu vor avea nicio emotie. Conu Alecu ITRSV stie cel mai bine!
* Dupa ce s-au invirtit in jurul cozii precum ciinele dupa cateaua in calduri, pedelistii vrinceni au reusit, pare-se, sa il desemneze pe Dragos Mircea in postul de subprefect. De ce dureaza atit de mult? Le-o fi teama unor portocalii de el? Sau, mai degraba, Oprisan s-a declarat impotriva acestei numiri?
* De ceva ani se observa in institutiile ce apartin MAI (in special ISU si Politie) o comunicare cu presa ... total diferita fata de celelalte judete din tara. Inexplicabila pentru toti colegii de breasla din Bucuresti, Buzau, Sibiu, Cluj, Constanta, Maramures, Dolj s.a. Sunt si mici exemple pozitive prin Vrancea, atunci cind se remarca anumite preferinte/ slabiciuni/ interese ale unora din interiorul acestor institutii in modalitatea de furnizare a informatiilor. Dupa chipul si asemanarea/ interesele/ vasalitatile sefilor gen Chiscop&comp sau Popescu&comp. Sa le fie de bine! Vom mai vorbi despre astea. E un mesaj din partea mai multor colegi din presa locala.