marți, 19 aprilie 2011

Aici sunt banii nostri

S-a incalzit afara iar Primaria Focsani a inceput sa se faca ... ca lucreaza. Praful si mizeria lasate in urma de sezonul rece prelungit sunt amplificate pe zi ce trece. Negasind nicio solutie pentru a curata orasul pe timp de noapte, edilii au gasit modalitati diverse de a cheltui bani de la buget pe timpul zilei. Au inceput sa scoata bordurile de pe bulevardele principale - care aratau bine - si le inlocuiesc cu altele noi, desi nu aveam nevoie. Nu stiu de unde a reiesit ca o prioritate a Focsaniului in aceasta perioada in care toata lumea se vaita ar reprezenta-o inlocuirea bordurilor. Totodata, cum a dat soarele, edilii au trecut la trasarea marcajelor pe strazile pline de gropi ce urmeaza a fi decopertate si cirpite in scurt timp. Iar ca bonus, s-au vopsit bordurile din centru care, dupa Pasti, vor fi scoase si inlocuite. Si se mai gasesc exemple de treburi de-astea facute - parca la misto - pe banii nostri. Si n-ar fi rau sa amintesc seria de posibili candidati pentru Primaria Focsani pe care Oprisan se gindeste sa-i arunce in lupta anul viitor. Se testeaza piata cu mai multe nume, unele aruncate la deruta fraierilor: Bogdan Matisan, Catalin Vrabie, Iulian Matache, Marian Spinu si, nu in cele din urma, Raluca Dan. Doar Didi Bacinschi pare scos din calcule. Daca ar avea singe, Didi s-ar putea arunca in 2012 pentru a IV-a oara in lupta pentru Primaria Focsani, ca independent sau din partea altui partid. Sau, mai bine pentru el, si-ar negocia o sustinere clara pentru a candida din partea USL in toamna lui 2012 pentru Parlament, in Colegiul 1 Focsani. Vom mai specula.

sâmbătă, 9 aprilie 2011

De weekend

* Multi se intreaba cum au fost alese spitalele desfiintate de Ministerul Sanatatii de la 1 aprilie. Si, culmea, cei care stiu nu sunt in stare sa explice. S-a vorbit de faptul ca proiectul de desfiintare si comasare a spitalelor exista inca de pe vremea cabinetului Nastase (daca nu cumva era chiar mai vechi). Functionarii din Ministerul Sanatatii au realizat atunci o serie de analize si au intocmit rapoarte cu propunerile de rigoare. Proiectul a ramas, insa, in sertarele ministerului. In perioada cabinetelor Tariceanu s-a reluat actiunea. Dar nu s-a concretizat nimic (in principal din ratiuni electorale). Apoi au venit cabinetele Boc. Si iar s-a pus pe tapet problema inchiderii unor spitale. Iar functionarii obositi din Ministerul Sanatatii au scos imediat din sertare proiectele vechi, neactualizate si nerevizuite. Cica asa au demonstrat cit de eficienti sunt! Si, de data asta, chiar s-a trecut la fapte! S-au inchis aproape 70 de spitale. Bramburerile de rigoare ar trebui taxate prin schimbarea sefuletilor care isi fac veacul prin minister degeaba de atitia ani si, apoi, ministrul Cseke Attila ar trebui sa-si dea demisia. Desi nu cred ca se va intimpla asa, ca doar si el are cetatenia romana! * In viltoarea istericalelor provocate de inchiderea spitalelor a fost trimis la inaintare, sa raspunda calm si riguros, Raed Arafat. Cum era de asteptat, unul din putinii reformatori ai sistemului medical romanesc din ultimii 50 de ani nu a scapat de furia "inchizitorilor" din mas-media, care detin adevaruri absolute despre orice. Cred ca nici maica Tereza nu ar fi iesit nesifonata din confruntarea cu "procurorii' si "judecatorii" ce se dau ziaristi. * Se dau lupte grele, mai mult subterane, in rindul pedelistilor, odata cu apropierea congresului. Imi amintesc de luptele din PNTCD, incepind cam din 1998, odata cu inlocuirea lui Victor Ciorbea din fruntea guvernului. Si s-a vazut rezultatul! * Negocieri aprinse intre liderii PDL si PSD pe marginea proiectelor de investitii din judet ce ar urma sa primeasca fonduri guvernamentale. Fiecare vrea ca banii sa fie directionati in anumite zone si pe anumite domenii favorabile din punct de vedere electoral. De exemplu, Marean blocheaza unele proiecte la drumurile judetene doar pentru motivul ca nu i-ar aduce avantaje electorale la anu'. E obisnuit ca pe vremea guvernelor anterioare: unii dau banii iar el ii manipuleaza dupa bunul plac.

luni, 4 aprilie 2011

Pe scurt

* S-a lucrat de zor la cel mai important gard din judet. Gardul "modestei" locuinte a lui Marean de la km 27, locuinta netrecuta in actele sale, bineinteles, ca atitea alte proprietati. Gardului ii cam cazuse fata iar decontarea lucrarilor cica ar face cit o garsoniera ANL. Ca asa s-au invatat unii sa evalueze lucrarile de la km 27, in imobile ANL. Cite intra, cit se umfla, cit se scade etc. * Aflam ca zgircenia fostului sef al UTC si prieten de giumbuslucuri al lui Nicu Ceausescu - in speta George Copos - l-a lovit si pe fratele lui Oprisan. Copos a cam uitat sa-si achite facturile catre firma care pune gazon - Gama Verde, administrata de fratele Adrian. Si, prin urmare, aceasta s-a adresat instantei. Unde mai pui ca gazonul de pe Giulesti e bun, nu e plin de nisip precum cel de pe fostul Stadion National. Noroc ca asta din urma a fost demolat. * Se cam asternuse linistea pe candidatura deputatul Razvan Mustea la sefia organizatiei de tineret a PDL. Iata ca subiectul a fost resuscitat iar Mustea jr. se pregateste de alegeri. Il sustine Emil Boc. Dar cel mai important sprijin vine din partea Elenei Basescu. Astfel ca emotiile sunt excluse. * Premierul nu rateaza nicio ocazie sa se ia de moguli si de guvernarile dezastruoase de pina la el. Parca are o placa de patefon la el pe care o tot deruleaza la nesfirsit. Iar criza a fost calcata in picioare!!??