marți, 29 iunie 2010

Unele, altele

* Dupa ce l-au infierat cu minie proletara pe Postelnicu la Delegatia Permanenta, Sapunaru, Kanty Popescu&comp. au avut surpriza sa constate ca votul final a fost extrem de strins: 59 de voturi pentru excludere, 49 impotriva si o abtinere. Votul le-a cam dat de gindit si se pare ca se vor linisti, o perioada, cu avintul excluderilor. Cica pe lista neagra a penelistilor iubitori de trandafiri s-ar mai numara primarul din Homocea, Neculai Ionescu, consilierul local Doina Fodoreanu, seful de la CJAS Mihai Copaci s.a.
* Una tare... ciudata de la intrunirea penelistilor vrinceni: membrii PNL nu mai au voie sa mai stea de vorba cu ziaristii! Ar putea fi chiar sanctionati de partid! Au voie doar in cadrul oficial al conferintelor de presa, cu Sapunaru, Popescu sau Lambrino de fata! Visul lui Sapunaru de a aparea pozitiv in monitorul lui Oprisan se implinise, deja, de citeva luni, asa ca nu mai au nevoie de presa! E distractiv, ce sa spun! Imi vin in minte niste vorbe populare:
``Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.``
``Facerea de bine e f...re de mama.`` etc.
* Apele s-au agitat putin prin Vrancea cu privire la schimbarea prefectului Nelu Oprea. Ceea ce nu prea-i convine lui Oprisan. Si ce vedem scris in monitorul sau? Un articol care ii ia apararea lui Nelu si-l plinge pe umar din cauza railor de la PDL Vrancea care s-au aratat nemultumiti de activitatea prefectului!
* Alesii si directorii portocalii stau cam ascunsi de ceva timp. Oare de ce? Ca sa-si arate ``barbatia``, doi parlamentari PDL au iesit zilele trecute in fata presei si au vrut sa ne arate cum ne va fi bine dupa ce ne va fi foarte greu. N-au reusit. Optimismul portocaliu nu se potriveste deloc cu griul (spre negru) de pe strada.
* Apele se umfla iar prin Moldova si nu numai. Autoritatile par din nou luate prin surprindere si nepregatite. Asta nu ne mai surprinde.
* Au trecut doi ani din cel de-al treilea mandat (si ultimul?) de primar al lui Bacinschi. Cum e Focsaniul? Sub municipiile resedinta de judet din Moldova. Ne comparam doar cu orasele din Baraganul torid.

vineri, 25 iunie 2010

Ce de treaba au unii...

Din ciclul ``tara arde si baba se piaptana``, citeva cuvinte astazi despre ce mai face prefectul Nelu si care mai sunt preocuparile sefilor institutiilor publice sub obladuirea aceluiasi prefect discret si prea-mpaciuitor. Astazi dupa prinz e programata o sedinta de Colegiu Prefectural, un for de batut cimpii, de spus platitudini si de prezentat diverse rapoarte ca la plenarele de partid. Nu se rezolva nimic dar sefii de institutii trebuie sa fie prezenti si atenti, ca altfel ii prinde somnul. Dar, daca tot sunt convocati o data pe luna, ma gindesc ca ar fi cazul ca sefimea respectiva, in frunte cu prefectul, sa emita niste idei si proiecte care sa mai ridice judetul din ... coada tuturor clasamentelor. Pozitive, ca la cele negative ne batem pentru podium. Si, uite-asa, de exemplu azi, sefii de institutii se aduna sa asculte o informare cu privire la derularea campaniei agricole de primavara!!! Adica nea Costica Neata le citeste niste pagini pe care oricum le primesc in plic la birou. Si, astfel, Bostan de la Inspectoratul Scolar afla cam cit orz si griu scoatem anul asta, ca doar asa se imbunatateste sistemul educational din judet. Iar Florin Micu de la Cultura afla direct de la seful Agri-culturii care-i treaba cu insamintarile de primavara pentru a sti cum sa protejeze monumentele istorice si cum sa le mai scoata cite o carte scriitorilor vrinceni. Si tot asa...
Tot astazi, Graur de la DSP ar trebui sa le prezinte celorlalti sefi de institutii situatia Programelor Nationale se Sanatate, ca daca, citesc ei singuri de pe niste rapoarte si statistici, nu pricep nimic. Iar Ciorici de la Finante nu va sti cum sa se lupte cu evazionistii daca nu afla de la sedinta Colegiului Prefectural citi diabetici avem in judet. Si nici Partene de la ANIF nu mai poate face niciun canal de irigatii daca nu e la curent cu analizele medicale ale vrincenilor.
Dar cel mai distractiv pare a fi punctul al treilea al ordinii de zi: informare cu privire la activitatea Serviciului Rutier Vrancea pentru disciplinarea motociclistilor si conducatorilor de mopeduri. Pensiile se maresc, salariile se dubleaza si nu ne-a mai ramas decit sa disciplinam motociclistii si mopedistii!!! Asta ar trebui sa fie o preocupare prioritara pentru sefii de la ITM, Finante, Agricultura, DSV, Arhivele Nationale, Garda de Mediu s.a.m.d. In frunte cu Prefectura, bineinteles!

PS - la alte sedinte de-astea cu sefii de institutii publice s-a mai dezbatut, printre altele, reproductia in zootehnie! Problema majora a Vrancei, intr-adevar! Si altele...

miercuri, 23 iunie 2010

Rapid, dupa 3 saptamini

* Dupa Romeo Postelnicu, la excluderea din PNL Vrancea ar mai putea urma un consilier local care le cam sta in git penelistilor avizi de a pupa poala lui Oprisan. Cica asta e interesul PNL!?! Sa stea in umbra PSD!!!? Ca le mai pica vreun oscior din degetele rosii si unsuroase de atitea fonduri publice linse in ultimii 20 de ani. Sa le fie de bine! Daca asta e linia PNL, trasata de Cimpeanu in 1992, continuata partial de Stoica, Quintus si Tariceanu si desavirsita de Crin...
* S-au aruncat imediat zvonuri pe piata cum ca Postelnicu e in negocieri cu PDL pentru a fi numit prefect. Sincer, ar fi un pas inainte pentru ceea ce ar trebui sa reprezinte Institutia Prefectului in Vrancea. Iar daca s-ar forma o echipa Postelnicu - Dragos Mircea la conducerea Prefecturii, atunci am mai putea respira si alt aer prin judet, in afara celui rosu oprisanesc. Dar ce te faci cu nea Vasile? Cum care Vasile? Blaga, bineinteles! Ca el e iubitor de Oprisan si n-ar putea sa-si dea girul ca Prefectura Vrancea sa incapa pe miinile unora care nu-i impartasesc sentimentele!
* La Politie se asteapta niste schimbari. Noul sef, Popescu, e foarte tacut. Pare ca a adoptat tactica lui Sandel Doaga. Si afinitatile par a fi aceleasi cu ale fostului sau sef. Prin urmare, eventualele schimbari vor fi doar de forma, fara sa-l deranjeze pe seful PSD si sa le ofere pedelistilor, in acelasi timp, impresia ca ei ar fi la putere si prin Vrancea.
* Partidul generalilor, adica acel UNPR, nu iese cu nimic in evidenta prin judet. Cica se organizeaza. Si asteapta negocieri cu PDL. Poate prind si ei ceva. Mai spre toamna, nu se stie cind. Plus ca au un coordonator de la centru, si anume un deputat de Galati, care le cam pune bete in roate si-si negociaza doar propriile interese.